Dark mode: donkere modus in Chrome

Door: Justin Doornekamp | 15 oktober 2021 09:04

How To

Zit je in de avonduren nog achter je computer, dan is een donkere modus een verademing voor je ogen. Ook Google Chrome heeft zo’n modus. Gezien er diverse versies zijn van de populaire browser, is het wellicht niet altijd duidelijk hoe je de donkere modus in Chrome instelt op jouw apparaat. In dit artikel leggen we het uit.

Windows 10

Chrome heeft geen speciale donkere modus ingebouwd. Dit zul je dus moeten regelen via de instellingen in Windows zelf. Ga op je Windows-pc naar de Instellingen-app en kies voor Kleuren in het linker menu. Zet een vinkje bij Donker onder Kies een standaard app-modus. In Windows 11 vind je de optie bij Persoonlijke instellingen in de Instellingen-app. 

Vervolgens worden alle app-vensters, inclusief die van Chrome, in de donkere modus weergegeven.

In Windows 11 vind je de donkere modus bij Persoonlijke instellingen.

MacOS

Ga op je Mac naar Systeemvoorkeuren en klik op Algemeen. In dit menu kun je de donkere modus inschakelen. Net als op een Windows-pc krijgen alle app-vensters een donker tintje. 

Android

Gebruik je een Android-smartphone of -tablet, dan kun je de donkere modus wél gewoon in de Chrome-app instellen. Open de browser en tik op de drie stipjes rechtsboven in het scherm en ga naar de instellingen. Bij Thema’s kun je vervolgens voor een donkere kleur gaan. In de instellingen kun je ook voor Systeemstandaard kiezen. Chrome houdt dan rekening met de huidige instellingen in Android. Heb je je telefoon in de donkere modus gezet, dan is de browser ook direct in de donkere modus te zien. Zo hoef je niet iedere keer handmatig te schakelen tussen licht en donker in Chrome. 

iPhone en iPad

Google zegt te werken aan een donkere modus voor de iPhone- en iPad-versie van Chrome. Het is onduidelijk wanneer we deze kunnen verwachten. Tot die tijd moet je het op je telefoon of tablet zelf regelen. Sinds iOS 13 heeft de iPhone een donkere modus, die je inschakelt door naar de Instellingen-app te gaan en vervolgens naar Beeldscherm en helderheid te gaan. Kies voor Donker onder Weergave om de donkere modus in te schakelen. Op een iPad werkt dit op een vergelijkbare manier.

Ook op je iPhone en iPad kun je de donkere modus automatisch aan- of uit laten zetten, bijvoorbeeld bij zonsondergang of een tijd naar wens. Dit doe je opnieuw in het menu Beeldscherm en helderheid door de schuifknop achter Automatisch om te zetten. Geef bij Opties aan hoe laat de donkere modus moet aangaan: tijdens zonsopgang en -ondergang of op een zelf uitgekozen moment.  

Je kunt de donkere modus op je iPhone of iPad ook automatisch laten inschakelen.

Wist je dat Googles zoekmachine zelf inmiddels ook een donkere modus heeft? In dit artikel lees je hoe je die dark mode in Google aanzet

0 Reactie(s) op: Dark mode: donkere modus in Chrome

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.