Zo zet je de feedback-verzoeken van Windows 10 uit

© PXimport

Zo zet je de feedback-verzoeken van Windows 10 uit

Geplaatst: 4 maart 2016 - 05:43

Aangepast: 14 december 2022 - 12:09

Redactie ID.nl

Je kunt natuurlijk anoniem gegevens van gebruikers verzamelen (zoals iedereen doet), maar Microsoft gaat nog iets verder: Windows vraagt je om feedback.

Nu is daar in essentie niets mis mee. Als je iets te klagen hebt over Windows of je vindt een bepaalde functie juist fantastisch, dan kan het heel waardevol zijn om dat met Microsoft te delen. Soms lijkt Windows 10 echter een beetje doorgeslagen te zijn in z'n honger naar gebruikersinformatie, want de feedbackvraag komt af en toe wel belachelijk vaak opduiken. Gelukkig kun je dat, zoals heel veel in Windows, aanpassen naar eigen behoefte of volledig uitschakelen. Lees ook: Zo scherp je de privacy-instellingen van Windows 10 aan.

Feedbackvraag uitschakelen

Klik op Start en vervolgens op Instellingen. In het menu dat verschijnt klik je op Privacy. In het linkerdeelvenster klik je nu op het kopje Feedback en diagnose. Bovenin zie je de optie Laat Windows vragen om mijn feedback, met daaronder een uitklapmenu. Standaard is de optie Automatisch geselecteerd (dat snappen wij dan ook wel weer van Microsoft), maar je kunt deze waarde veranderen in een wat lagere frequentie, zoals één keer per dag of één keer per week. Maar heel eerlijk? Wij zijn eigenlijk helemaal niet van plan om feedback te verzenden, niet omdat wij zulke voorvechters zijn van privacy, maar simpelweg omdat we doorgaans bezig zijn op de computer, dus helemaal niet van plan zijn om daar tijd voor vrij te maken.

 

© PXimport

Jij bepaalt hoe vaak Windows om feedback mag vragen

Kortom, wij kiezen in het uitklapmenu dus gewoon voor Nooit. Lekker rustig. Overigens, als je principieel niets naar Microsoft wilt verzenden, dan kun je onder het kopje Diagnose- en verbruikgsgegevens aangeven dat je geen gegevens naar Microsoft wilt verzenden. Dan wordt er dus ook niets meer zonder je toestemming verstuurd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten