Zo zet je een pincode op je voicemail

Door: Rens Blom | 13 mei 2020 09:33

How To

Wist je dat je je voicemails kan afschermen tegen ongewenste luisteraars? Door een pincode in te stellen, voorkom je dat de berichten zomaar te beluisteren zijn. Je voicemail beveiligen doe je via onderstaand stappenplan.

Hoewel we minder bellen dan vijf jaar geleden, is het nog steeds een eenvoudige en prettige manier om elkaar direct te spreken. Als je om welke reden dan ook even niet kan opnemen, kan de beller je voicemail inspreken. Handig, want zo luister je het bericht af waar en wanneer het jou uitkomt. De voicemail kent echter één belangrijk nadeel: de berichtenbox is standaard niet beveiligd. Dit betekent dat iedereen die jouw - ontgrendelde - smartphone in handen heeft, je voicemails kan afluisteren. Als je dat niet wilt, kan je je voicemail beveiligen door een pincode in te stellen.

Die code bestaat uit vier cijfers en kies je zelf. Eenmaal ingesteld moet je de code intoetsen voordat je toegang krijgt tot de berichtenbox. Onthoud de pincode dus goed en sla 'm bijvoorbeeld op in een wachtwoordbeheer-app.

Vodafone

Heb je een mobiel abonnement bij Vodafone, bel dan met je telefoon naar 1233. Kies 11 voor het hoofdmenu, kies 2 voor de persoonlijke instellingen van je voicemail en kies tot slot 3 voor pincode. Maak een code aan.

Je kan via deze instellingen ook aangeven wanneer de voicemail om de code moet vragen en de code wijzigen. Ben je 'm vergeten? Na drie foute pogingen stuurt Vodafone je een sms-bericht met een tijdelijke code. Die vul je in en wijzig je daarna. Je kan de provider ook bellen als je er niet uitkomt.

Meer informatie lees je op de website van Vodafone.

Vodafone Smart Platinum 7

T-Mobile

Als je klant bent van T-Mobile en je een pincode voor je voicemail wil instellen, bel je met je mobiel naar 1233. Kies optie 9, daarna optie 2 en nogmaals optie 2. Maak je code aan en druk op '#'. Houd de veiligheidseisen van de provider in acht, want makkelijk te raden codes accepteert T-Mobile niet. Die eisen vind je op de website van T-Mobile.

Als mobiele gebruiker van de roze provider moet je standaard een pincode invullen als je je voicemail belt vanuit het buitenland. Belangrijk: stel de code in vóórdat je naar het buitenland vertrekt, want dit kan alleen in Nederland. Bel met je mobiel naar 1233, kies optie 9, daarna optie 2 en nog eens optie 2. Stel nu een code in en houd de eisen van T-Mobile in acht. Zo mag je bijvoorbeeld niet vijf dezelfde cijfers gebruiken, en 12345 mag ook niet. Dit uit veiligheidsoverwegingen.

Ben je in het buitenland en wil je je voicemail afluisteren? Bel naar 1233 of +31624001233 en voer de code in. Code kwijt? Bel 1233 om de voicemail te openen en toets '#'. T-Mobile sms't je nu de code.

Meer informatie lees je op de website van T-Mobile.

KPN

KPN verplicht het invullen van een pincode als je je voicemail wil beluisteren vanuit het buitenland. Dit ter bescherming tegen buitenlandse hackers en spammers. Je stelt de code in tijdens de eerste keer dat je je voicemail belt. De code is minimaal vier en maximaal tien cijfers.

Heb je nog geen pincode aangemaakt of weet je 'm niet meer? Als je vanuit het buitenland belt naar voicemail (1233 of +31612001233) toets je alleen '#' in. Je krijgt nu een tijdelijke toegangscode via een sms-bericht, die je later wijzigt.

Meer informatie lees je op de website van KPN.

Andere providers

Zit je niet bij één van de drie grote providers? Geen paniek, ook bij ander providers kan je een pincode voor je voicemail instellen. Hieronder vind je de instructies voor de volgende providers;

Tele2

Hollandsnieuwe (stuur 'voicemail' en daarna 'instellingen wijzigen' in de robotchat).

Simyo

Ben

Lebara

Staat jouw provider hier niet tussen? Via internet of de klantenservice win je eenvoudig de benodigde informatie in om je voicemail te beveiligen.

0 Reactie(s) op: Zo zet je een pincode op je voicemail

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.