Zo zet je foto's over van iCloud naar Google Foto's

Door: Wesley Akkerman | 29 maart 2021 09:01

How To

Apple biedt tegenwoordig een handige webtool aan waarmee je je foto’s en video’s die staan opgeslagen in iCloud naar Google Foto's zet. Maar hoe werkt dat en waar moet je rekening mee houden?

Mocht je van plan zijn om je foto’s en video’s vanuit iCloud, de Apple-cloudopslagdienst, over te hevelen naar Google Foto’s, de cloudopslagdienst van Google, dan is het goed om te weten dat Apple niets verwijdert uit je iCloud-account. Wat de webtool in feite doet is een kopie maken van de gegevens die staan opgeslagen en die kopie wordt vervolgens gedeeld met Google.

De webtool van Apple is ontzettend handig wanneer je voornemens bent over te stappen naar Android, als iPhone-gebruiker. Houd er wel rekening mee dat het liminale proces ongeveer een week in beslag kan nemen. Apple zegt daarover dat het bedrijf die tijd nodig heeft om te controleren of jij daadwerkelijk de persoon bent die het verzoekt indient. Ook kost het gewoon veel tijd om zo’n kopie te maken, aldus de iPhonemaker.

Tot slot moet je weten dat je niet alles mee kunt nemen naar Google Foto’s. Bepaalde gegevens, zoals smart albums, live foto’s en sommige raw-bestanden, gaan niet mee in het transferproces. Maar voor de rest neem je alle foto’s en video’s mee. Oh en Google Foto’s ondersteunt overigens albums tot twintigduizend foto’s. Heb je een album op iCloud staan met meer materiaal, dan wordt het overige deel niet opgenomen in dat album.

Van iCloud naar Google Foto’s

Voordat we kunnen beginnen aan het transferproces, moeten we kijken of we wel voldoen aan alle eisen. Uiteraard weet je zeker dat je iCloud gebruikt voor al je foto’s en video’s als bijna ex-iPhonegebruiker. Je hebt je Apple-account verder ingesteld met tweestapsverificatie, je hebt een Google-account en de Google Foto’s-App. Tot slot heb je ook genoeg ruimte op je Google-account staan. Elk account wordt geleverd met 15 GB aan beschikbare ruimte.

Heb je genoeg ruimte en voldoe je verder aan alle eisen? Ga dan naar privacy.apple.com. Log hier in met je Apple-account (denk aan die tweestapsverificatie). Na het inloggen scrol je een beetje naar beneden, totdat je de optie voor het overzetten van je gegevens ziet staan. Nogmaals: het gaat om een kopie. Dus zodra je op die knop drukt en het proces initieert, dan gaat er niets verloren.

Kies nu voor een optie waar je je foto’s naartoe wil brengen. Je wil je foto’s kopiëren naar Google Foto’s, dus selecteer die optie. In beeld verschijnen nu verschillende stappen. Zo wordt je gevraagd of je wil inloggen met je Google-account en krijg je vanzelf een mail met daarin informatie over je verzoek tot kopiëren. Wanneer het transferproces afgerond is, dan krijg je vanzelf nog een mailtje van Apple. De webtool voor het overzetten van je iCloud-bibliotheek is onder meer beschikbaar in heel Europa en is nu te gebruiken in Nederland en België.

1 Reactie(s) op: Zo zet je foto's over van iCloud naar Google Foto's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 29 maart 2021 15:44 Kasander1
    Ik had niet gedacht dat Apple-liefhebbers vreemd gingen met Google. Ik moet echt mijn mening bijstellen.

    (Sorry, kon mijn sarcasme niet inhouden)
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.