Zo zet je het automatisch afspelen van video's in Netflix uit

Door: Justin Doornekamp | 26 augustus 2022 16:12

How To

Ben je op Netflix aan het zoeken naar een leuke film of serie, dan krijg je tijdens het bladeren door het aanbod telkens een trailer of stukje film te zien. Netflix noemt dit previews. Wil je voorkomen dat dergelijke video’s automatisch afspelen, dan kun je dit uitzetten.

Netflix kijken in de beste kwaliteit? Koop je nieuwe smart-tv bij Bol.com

Lange tijd was het niet mogelijk om het automatisch afspelen van video’s uit te zetten, maar in 2020 kwam de streamingdienst eindelijk met een functie waardoor dit wel kan. “We hebben naar de feedback geluisterd, en gebruikers kunnen nu zelf bepalen of ze trailers automatisch willen laten afspelen”, aldus Netflix destijds op Twitter.

Ben je verslaafd aan een nieuwe serie en wil je voorkomen dat je een seizoen in één zucht uitkijkt, dan kun je in Netflix ook uitzetten dat de volgende aflevering direct start nadat je de vorige hebt afgekeken. Dat is ook handig als je weleens in slaap valt middenin je serie. Je krijgt wel nog steeds de vraag of je nog aan het kijken bent, nadat je onafgebroken drie afleveringen van dezelfde serie achter elkaar kijkt.

Alle wijzigingen die je doorvoert in het automatisch afspelen van video’s zijn specifiek voor jouw account, ongeacht op welk apparaat je Netflix gebruikt. 

Automatisch afspelen uitschakelen

Surf in je browser naar de website van Netflix of open de mobiele app en log in met je accountgegevens. Klik op Profielen beheren en selecteer het profiel dat je wilt wijzigen. Onder de optie Knoppen voor automatisch afspelen haal je het vinkje naast Tijdens het browsen op alle apparaten worden automatische previews weergegeven weg. Indien nodig herhaal je dit voor andere profielen.

Wil je niet dat de volgende aflevering van een serie automatisch start, dan haal je ook daar het vinkje weg. Je zult voortaan handmatig de volgende aflevering in een serie moeten starten.

Wel waarschuwt Netflix dat het even kan duren voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd. Wil je daar niet op wachten, dan moet je het apparaat vernieuwen om de bijgewerkte instellingen door te voeren. Ga daarvoor naar een ander profiel en schakel daarna weer terug naar je eigen profiel of log uit op je apparaat en log opnieuw in. 

Onder Knoppen voor automatisch afspelen, kun je previews uitzetten.

Meer tips?

Wil je meer handige Netflix-tips, dan hebben wij een dossier met alle artikelen over de populaire streamingdienst. Zo lees je onder meer hoe je Netflix op je Nintendo Switch krijgt, hoe het beoordelingssysteem in Netflix werkt en hoe je gemakkelijk je Netflix-account delen kunt.

0 Reactie(s) op: Zo zet je het automatisch afspelen van video's in Netflix uit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.