Zo zet je je Facebook-data over naar andere diensten

Door: Justin Doornekamp | 18 september 2021 12:20

How To

Facebook biedt de optie om een kopie van je gegevens over te zetten naar een andere dienst. Sinds kort kun je nog meer data overzetten naar maar liefst negen platformen.

Facebook biedt al lange tijd de mogelijkheid om je gegevens te downloaden. Via deze pagina kun je een kopie maken van onder meer je opgeslagen items, chatberichten, recensies en opmerkingen of reacties. Kies een periode waarover je de gegevens wilt downloaden en klik op Bestand maken. Er wordt dan een HTML- of JSON-bestand opgeslagen op je computer. Op deze pagina krijg je een overzicht van je recente gegevens.

Het is ook mogelijk om een kopie van je gegevens over te zetten naar een andere dienst, bijvoorbeeld naar WordPress, Dropbox, Google Foto’s, Google Documenten of Blogger. Sinds kort kun je ook opkomende evenementen overzetten naar Google Agenda. Heb je op Facebook aangegeven dat je naar een bepaald evenement gaat, dan zie je dit direct in je agenda staan. Wel zo handig!

Zo doe je dat

Ga naar deze pagina en kies de dienst waarnaar je je gegevens wilt overzetten. Klik dan op Volgende stap. Afhankelijk van je keuze kun je selecteren waar je precies een kopie van wilt maken. Voor WordPress kunnen dit bijvoorbeeld al je berichten of bepaalde notities zijn, voor Google Foto’s al je foto’s of bepaalde fotoalbums.  

Via deze pagina kun je gemakkelijk je data overzetten naar een andere dienst.

Stel je wilt foto’s kopiëren naar Google Foto’s. Kies bijvoorbeeld voor Al je foto’s en vervolgens op Volgende stap. Druk op Koppelen en overdracht starten, waarna je moet inloggen op je Google-account. Geef Facebook toestemming om je gegevens over te mogen zetten en tik op Doorgaan. Vervolgens zie je dat Facebook bezig is met het overzetten van de gegevens. Dit kan een paar minuten duren. Je kunt de pagina gewoon afsluiten: de foto’s worden dan op de achtergrond overgezet en je krijgt via Facebook een melding als de overdracht is voltooid.

Fotoalbums die door Facebook zijn overgezet, zie je terug als 'Copy of'.

In de afgelopen weken heeft Facebook de overdrachtstool aanzienlijk verbeterd. Zo kun je je gegevens naar steeds meer diensten overzetten, maar zie je tijdens het overzetten inmiddels ook de status van elke overdracht en is het mogelijk geworden om in één keer gegevens over te zetten naar meerdere diensten. 

0 Reactie(s) op: Zo zet je je Facebook-data over naar andere diensten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.