Zo zet je oude versies van Word-documenten terug

Door: Justin Doornekamp | 06 juli 2021 08:46

How To

Je kent het wel: je bent lekker aan het tikken in Word, past hier en daar wat woorden aan, haalt zinnen weg, maar de volgende dag ben je toch niet helemaal tevreden. De eerste versie van je verhaal was eigenlijk het beste. Gelukkig is er in Word een optie om eerdere versies van je document te herstellen. 

Er zijn echter wel een paar punten waar je vooraf rekening mee moet houden als je van deze optie in Word gebruik wilt maken. Zo heb je een lopend abonnement op Microsoft 365 nodig van 69,00 euro per jaar. Je kunt Office 2019 ook eenmalig aanschaffen voor een bedrag van nipt 150 euro. Je hebt namelijk een valide versie van Word nodig om bestanden op te kunnen slaan in de cloud via OneDrive. Standaard krijgen Microsoft 365-gebruikers 1 TB aan opslagruimte.

Zorg ook dat je je documenten altijd opslaat op OneDrive, om ervoor te zorgen dat de optie Automatisch opslaan aanstaat. Op deze manier worden ook oudere versies van je document bewaard. Als je bent ingelogd met je Microsoft-account, dan zie je onder Opslaan als de mogelijkheid om documenten op te slaan in OneDrive. 

Vorige versies

Vervolgens kun je voorgaande versies van je Word-documenten inzien door de naam van je document, bovenaan in het venster, aan te klikken. Hier vind je de optie Versiegeschiedenis. Dit vind je eventueel ook onder Bestand, Info. Wanneer je op Versiegeschiedenis drukt zie je aan de rechterzijde van je document een menu verschijnen. De meest recente versie van het document zie je bovenaan staan, de oudste versie onderaan. Ook zie je de dag en het tijdstip van het moment dat de betreffende versie werd opgeslagen.

Door te klikken op Versie openen verschijnt er in een nieuw venster je oude document. Bovenaan zie je naast de documentnaam nu de datum en tijd staan waarop de versie werd aangemaakt, zodat je gemakkelijk kunt zien dat het daadwerkelijk om een oude versie gaat. 

Via Versiegeschiedenis kun je oudere versies van je document oproepen.

Vergelijken of herstellen

Vervolgens geeft Word je de optie Vergelijken of Herstellen. Door op Vergelijken te drukken zie je wat er in de nieuwe versie is veranderd ten opzichte van de oude. Onder Revisies zie je alle wijzigingen die je hebt doorgevoerd en zie je overzichtelijk of je zinnen hebt toegevoegd, of juist hebt verwijderd, en of je in de opmaak dingen hebt veranderd of opmerkingen hebt geplaatst.

Klik je op Herstellen dan kun je van de oude versie je huidige versie maken. Uiteindelijk toch spijt van je keuze? Gelukkig kun je altijd weer van versie wisselen. 

0 Reactie(s) op: Zo zet je oude versies van Word-documenten terug

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.