Zo zet je WhatsApp-berichten over van Android naar iOS (en andersom)

Door: Wesley Akkerman | 13 juli 2021 13:11

How To

Officieel is er nog geen mogelijkheid waarmee je je WhatsApp-account overzet van Android naar iOS of andersom. Wanneer je dat nu zou doen, dan verlies je in feite alle gespreken, foto’s en video’s die je verzameld hebt. Maar met een externe app kun je de overstap wel maken.

Met de app UltFone WhatsApp Transfer zet je niet alleen berichten, maar ook foto’s, video’s, bijlagen en meer over van de WhatsApp-app op Android naar de app op iOS of andersom. Het is een programma voor Windows en Mac en dat biedt zo z’n voordelen. De opslagcapaciteit is net zo groot als de ruimte op je harde schijf (en natuurlijk op je smartphone), aangezien je geen gedoe hebt met cloudopslag. Daarnaast kun je meerdere back-ups maken indien nodig. Je kunt die back-ups afzonderlijk bekijken en op meerdere apparaten tegelijkertijd gebruiken. Maar hoe werkt het programma precies? We nemen de mogelijkheden hieronder met je door.

Let wel op, want dit programma kost geld. Er is een gratis proefversie beschikbaar, maar het duurt niet lang voordat je maandelijks of jaarlijks in rekening gebracht wordt. UltFone WhatsApp Transfer kost 20 dollar per maand, 40 dollar per jaar of anders 50 dollar voor een leven lang toegang. Dat geldt voor Windowsgebruikers. Ben je een Macgebruiker? Houd dan rekening met prijzen van 25, 60 en 70 dollar, respectievelijk.

UltFone WhatsApp Transfer

Je kunt deze dienst gebruiken om chats over te zetten van iOS naar Android, Android naar iOS, Android naar Android en natuurlijk iOS naar iOS. Je begint met het downloaden van de WhatsApp Transfer-gegevens. Open het programma op je computer en kies voor de optie WhatsApp Transfer. Nu is het de bedoeling dat je beide smartphones aan je pc koppelt. Klik op de knop Transfer. Het kan zijn dat er nu nog een pop-up in beeld verschijnt die even checkt of je het oké vindt dat de nieuwe gegevens de oude data vervangen.

Is dit proces voltooid, dan kom je in het tweede scherm terecht. Hier kun je aangeven of je wil dat het programma nog een back-up voor je aanmaakt op de computer waarop je het programma gebruikt. Een prima manier om je gegevens veilig te stellen. Je hebt dan altijd een punt waarop je terug kunt vallen, ook al zijn dergelijke gegevens vaak snel achterhaald. Vervolgens is het zaak dat je je accountgegevens verifieert. Het is belangrijk dat je met het juiste account ingelogd bent, want anders ziet de WhatsApp-app op je smartphone de back-up niet staan.

Kloppen alle gegevens? Top. UltFone WhatsApp Transfer maakt de data dan gereed voor het importeren. Alle gegevens die je zojuist in de back-up geplaatst hebt, worden klaargemaakt voor je nieuwe telefoon. Geef het programma en je beide telefoons even de tijd en ruimte, zodat ze de gegevens veilig kunnen overbrengen. Verliest één van de telefoons de verbinding, dan kan het zijn dat je je gegevens verliest. Je hebt dan wel een back-up, maar dit wil je voorkomen. Zodra het proces afgerond is, maakt UltFone dat duidelijk en kun je je telefoons ontkoppelen.

0 Reactie(s) op: Zo zet je WhatsApp-berichten over van Android naar iOS (en andersom)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.