Zo zet je Windows 10 in GodMode

Door: Chwhynny Overbeeke | 09 september 2015 08:09

Apps & Software

In Windows 10 zijn de instellingen verdeeld over het Configuratiescherm en de Instellingen-app. Als je liever alle instellingen bij elkaar wilt hebben staan, dan kan dat met GodMode. Hier leggen we uit hoe je dit kunt instellen.

Wat is GodMode?

GodMode is een verborgen map die een heleboel handige functies instellingen voor je Windows-pc bevat, waarvan er een aantal niet in het Configuratiescherm of de Instellingen-app staan. Deze map was ook al beschikbaar op Windows 7, 8 en 8.1, en gelukkig kun je hem ook activeren op Windows 10. Lees ook: Tips voor Windows 10.

GodMode in Windows 10.

De functies en instellingen worden weergegeven in map in de Verkenner, waarbij je net als met een gewone map de weergave kunt veranderen. Ze zijn onderverdeeld in categorieën zodat je ze eenvoudig terug kunt vinden, zoals Apparaten en printers, Energiebeheer, Taakbalk en navigatie enzovoorts. Elke functie heeft trefwoorden meegekregen zodat je er gemakkelijk naar kunt zoeken.

Hoe kun je GodMode inschakelen?

Maak ergens op je computer een nieuwe map aan, en geef deze de volgende naam:

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Het map-icoon verandert vervolgens in het icoon van het Configuratiescherm. Dubbelklik op het icoon, en je komt in GodMode terecht. Mijn GodMode-map op Windows 10 bevat 233 verschillende instellingen.

Als je GodMode niet meer wilt gebruiken, kun je de map gewoon weggooien. Om GodMode weer in te stellen hoef je alleen maar de stappen hierboven te herhalen.