Zo zet je YouTube op je bureaublad

Door: Jochem de Goede | 15 mei 2017 11:45

Apps & Software

YouTube heeft de handige functie om afspeellijsten te maken. Dat wordt veel gebruikt om naar muziek te luisteren. Het nadeel is dat je er altijd een browservenster voor open moet houden. Met Yout Player zet je video's van YouTube op je bureaublad en houd je ze continu in beeld.

Yout Player installeren

Je downloadt Yout Player vanaf de website https://youtplayer.github.io. Kies daar voor de 32- of 64bit-editie voor jouw besturingssysteem en klik dan op English. Een waarschuwing: dit bestand wordt helaas op MediaFire aangeboden, met nogal wat advertenties. Let dus tijdens het downloaden op waar je op klikt. Klik op de groene downloadknop, haal het bestand binnen en pak het rar-archief uit met bijvoorbeeld 7-Zip. Ga daarna de uitgepakte map in en dubbelklik op Yout.exe om het programma te starten, waarna het hoofdscherm opent. Het hoeft dus niet geïnstalleerd te worden. Om eenvoudig bij het programma te kunnen, kun je het verplaatsen naar de map C:\Program Files. Klik dan met de rechtermuisknop op Yout.exe en kies voor Snelkoppeling maken. Plaats die snelkoppeling in de map %APPDATA%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programma’s om eenvoudig Yout Player vanuit het startmenu te kunnen starten.

Als je even een snelkoppeling maakt, kun je het programma eenvoudig terugvinden.

Gebruik

Yout Player verbergt automatisch de elementen van de interface als het programma niet actief is. Je kunt het venster gewoon groter of kleiner maken door de schermrand met de muis te slepen. Links van Yout in de bovenste balk bevindt zich een knop met twee pijltjes. Als je daarop klikt, verandert Yout Player in de supercompacte modus, zodat het erg weinig ruimte van je scherm inneemt.

Het hoofdscherm van Yout is erg compact en blijft altijd in beeld.

Afspeellijsten

Om een nieuwe afspeellijst toe te voegen, klik je in de menubalk op de meeste linkse knop genaamd Manage playlists. Vervolgens voer je een naam in die je zelf kunt kiezen en vul je de link van de YouTube-afspeellijst in. Op YouTube vind je een afspeellijst door naar een kanaal te gaan, bijvoorbeeld www.youtube.com/music. Ga dan naar het tabblad Afspeellijsten. Klik met de rechtermuisknop op de titel van een afspeellijst en kopieer de link. In Chrome klik je met rechts op Linkadres kopiëren, in Firefox op Koppelingslocatie kopiëren. Plak die link in Yout en klik op Insert. Je kunt meerdere afspeellijsten toevoegen. Om te wisselen tussen lijsten, klik je in de menubalk op de titel van een andere afspeellijst.

Je kunt meerdere afspeellijsten toevoegen en op het hoofdscherm eenvoudig wisselen tussen afspeellijsten.

0 Reacties op: Zo zet je YouTube op je bureaublad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord