Zo kan Facebook niet meer bij je locatiegeschiedenis

Door: Chwhynny Overbeeke | 30 mei 2018 13:31

How To

Social media diensten vragen maar al te vaak om je locatie. Soms is het handig, bijvoorbeeld omdat er dan aanbevelingen gedaan kunnen worden op basis van waar je je bevindt. Hier laten we zien hoe je op Facebook deze optie kunt uitschakelen, als je liever niet wilt dat de dienst bij je locatiegeschiedenis kan.

Als Facebook je locatie weet, kun je op verschillende plekken inchecken, reviews lezen en aanbevelingen krijgen. Dat is handig, maar niet iedereen vindt het prettig dat Facebook en andere mensen kunnen zien waar ze (geweest) zijn. Gelukkig kun je ervoor zorgen dat Facebook niet bij je locatie kan.

Locatie geheel uitschakelen

Je kunt natuurlijk de locatiediensten op je apparaat geheel uitschakelen, zodat Facebook niet kan zien waar je bent. Alleen betekent dit ook dat geen enkele andere app erbij kan, zodat je bijvoorbeeld geen gebruik kunt maken van routebeschrijvingen en dergelijke in andere apps.

Op je iPhone staat je locatiegeschiedenis onder Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Systeem > Veelbezochte locaties. Deze geschiedenis kun je weggooien door in dit scherm op Wis geschiedenis te drukken. Je kunt Veelbezochte locaties hier ook geheel uitschakelen.

Op je Android apparaat kun je je locatie uitschakelen onder Beveiliging en locatie > Locatie. Hier kun je ook zien welke apps onlangs om je locatie gevraagd hebben. Schakel je de functie uit, dan kan geen enkele app meer bij je locatie, waaronder dus ook Facebook.

Locatie op Facebook uitschakelen

In veel gevallen is het echter beter om Facebook apart de toegang tot je locatiegeschiedenis te ontzeggen. Dit zorgt ervoor dat Facebook niet meer bij de opgeslagen locatiegegevens op je apparaat kan, en dat Facebook zelf ook geen locatiegegevens meer kan opslaan. Andere apps kunnen dan nog wel gewoon gebruikmaken van de locatiediensten en de locatiegeschiedenis op je apparaat.

Open de Facebook-app en ga naar de instellingen door op het hamburgermenu te drukken. Navigeer naar Instellingen > Accountinstellingen en kies Locatie

Hier kun je de optie Locatiegeschiedenis uitschakelen, evenals de locatiedeling instellen voor Vrienden in de buurt en andere locatiegebaseerde functies, zoals Tips voor plaatsen en Wi-Fi zoeken. Deze opties gelden voor de Facebook-app op zowel Android als iOS.

Als je de locatiediensten voor Facebook geheel uitschakelt, kun je ook niet meer inchecken of locaties aan je tijdlijnberichten koppelen.

Facebook liever deactiveren of gewoon helemaal verwijderen? Hier lees je hoe je dat doet.

1 Reactie(s) op: Zo kan Facebook niet meer bij je locatiegeschiedenis

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 28 januari 2019 15:07 bax1
    ik heb nu mijn locatie uitgeschakeld voor facebook maar ik wil ook niet hebben dat ze mijn toestel herkennen.is daar ook een truc voor?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.