Zoekconnectoren: zoeken zonder browser in Verkenner

Door: evi-maquoi | 26 februari 2010 15:57

How To

Het is in Windows 7 mogelijk om zogenoemde zoekconnectoren aan Verkenner te koppelen. Dankzij deze speciale bestandjes (met de extensie .osdx) kunt u vanuit Windows Verkenner zoeken naar bijvoorbeeld YouTube-filmpjes, Flickr-foto’s of eBay-spullen.

Dankzij de Search Federation-optie is het mogelijk om zoekconnectoren toe te voegen aan de bestaande zoekfuncties van Windows 7. Deze zoekconnectoren, een soort plug-ins in de vorm van bestandjes met de extensie .osdx, nestelen zich onder Favorieten in de linkerkolom van Windows Verkenner. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld te zoeken via YouTube, Flickr, Bing, deviantART, ISOHunt.com, eBay, Amazon enzovoorts. Standaard staan er geen zoekconnectoren op uw Windows 7-machine geïnstalleerd. Gelukkig is het niet zo moeilijk om een connector te installeren. Download het osdx-bestand en klik vervolgens op Openen en Toevoegen. U kunt de zoekconnector nu vanuit Windows Verkenner gebruiken. Let wel, de ene zoekconnector heeft meer tijd nodig dan de andere om u zoekresultaten voor te schotelen.

Indien u via Google of een andere zoekrobot op zoek gaat naar osdx-bestanden krijgt u nog heel wat extra zoekconnectoren te zien. Om een geïnstalleerde zoekconnector te verwijderen volstaat het om in Windows Verkenner met de rechtermuisknop de zoekconnector te klikken en Verwijderen te selecteren.

Zoeken naar afbeeldingen op Flickr of Yahoo Images vanuit Verkenner. Handig!

Download osdx-bestanden voor:

[list]

Amazon

Bing

deviantART

eBay

Flickr

ISOHunt.com

YouTube

[/list]

0 Reactie(s) op: Zoekconnectoren: zoeken zonder browser in Verkenner

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.