Zoeken in Windows met Fluent Search

Door: redactie-computertotaal | 12 oktober 2021 09:02

De Windows 10 zoektool helpt je bij het vinden van van alles en nog wat op je computer
How To

Windows heeft een eigen zoekmachine ingebouwd, maar veel gebruikers vinden die nogal onhandig en traag. Fluent Search blijkt een pittig alternatief. We stellen deze app kort aan je voor.

Stap 1

Je downloadt de gratis app op www.fluentsearch.net, via Download / EXE Installer. Installeer de tool en start die op. De eerste keer kun je onder meer het thema instellen en Send crash diagnostics in- of uitschakelen. De app is meteen actief op de achtergrond en haal je naar boven met Ctrl+Alt.

Stap 2

Zodra je een zoekterm intikt verschijnen de resultaten vrijwel direct. Afhankelijk van het bestandstype komen er verschillende acties beschikbaar, die je ook kunt starten met toetsencombinaties als Ctrl+1, Ctrl+2 enzovoort. Met de spatiebalk krijg je een voorbeeldweergave van het bestand. Heb je een bestandstype geselecteerd, zoals txt, en druk je op Tab, dan toont Fluent Search uitsluitend die bestandstypes.

Stap 3

Elk item krijgt ook enkele tags mee, zoals file, txt en Notepad, maar via de plusknop voeg je ook eigen tags toe. Je hoeft dan maar op zo’n tag te klikken om alle bestanden met diezelfde tag te zien. Wil je (de cursor) snel naar een bepaalde plaats of je scherm, druk dan op Ctrl+M, gevolgd door de aangegeven lettercombinatie.

Stap 4

Je hoeft je zoektocht trouwens niet tot je lokale opslagruimte te beperken. Het volstaat Bing of Google in te tikken, gevolgd door TAB en je zoekterm. Liever een andere zoekmachine? Klik dan op het tandwielpictogram, ga naar Web, selecteer Custom bij Default suggestion provider en vul eronder de zoek-url in. Laat het zeker niet na om ook de overige instellingen te bestuderen.

0 Reactie(s) op: Zoeken in Windows met Fluent Search

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.