Zonder twijfel de beste in zijn soort

Door: maarten-de-kwaadsteniet | 05 september 2011 11:18

Review

Dat EA een grafisch indrukwekkende voetbalgame neer weet te zetten - zelfs op de iPad en de iPhone - dat geloven we eigenlijk wel. We zijn echter meer benieuwd hoe de besturing en de gameplay van FIFA 11 uitpakt in deze iOS-versie.

Daar heeft EA iets simpels, maar ook heel effectiefs voor gevonden. Niet langer zal je het hoeven te doen met 'maar' twee knoppen op het scherm zonder specifieke aanduiding. Er is één knop toegevoegd en je zal gewoon direct op het scherm zien waar deze voor staan. In de aanval staan deze voor 'shoot', 'pass' en 'through', in de verdediging voor 'slide', 'tackle' en 'switch'. Het is zo simpel als dat en daar is natuurlijk helemaal niks mis mee.

Je kunt dus de standaardacties redelijk simpel uitvoeren door de betreffende knop aan te tappen met je vinger. Een dubbeltap levert overigens speciale acties op, waar de gevorderde speler flink gebruik van zal maken. Het lopen doe je met een virtuele analoge stick, die overal op het scherm verschijnt waar jij je vinger legt. Dat levert een vloeiende gameplay op, die je al snel onder de knie hebt. In no time tik je het balletje rond alsof je nooit anders hebt gedaan. EA laat niks aan het toeval over en legt de instapdrempel daarmee verrassend laag.

Overtroffen

Vooral op de iPad werkt deze besturing prima (dankzij het grotere scherm) en op dat platform komt tevens de grafische pracht nog beter tot zijn recht. EA heeft zichzelf overtroffen, hoewel de framerate nog wel eens hapert wanneer er veel op het scherm gebeurt. Toch is het knap te noemen dat de graphics zo sterk zijn, zeker als je bedenkt dat de vele licenties waar de serie om bekend staat gewoon te vinden zijn in de iOS-versie.Niet alleen qua licenties heeft FIFA 11 genoeg te bieden op de iPhone en iPad, ook qua modi is de voetbalsimulatie erguitgebreid. Vooral een onlangs toegevoegde lokale multiplayer verantwoordt de toch wat hoge prijs van FIFA 11.

Kortom

Het is wel jammer dat er geen online multiplayer-mogelijkheden zijn, maar deze kunnen wellicht met een latere update worden toegevoegd. Ook zonder dit extraatje kun je je prima vermaken met FIFA 11 en de voetbalsimulatie is zonder twijfel de beste in zijn soort. Niet alleen weet de game op grafisch gebied indruk te maken, ook is de voetbalsimulatie simpelweg behoorlijk compleet te noemen.

0 Reactie(s) op: Zonder twijfel de beste in zijn soort

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.