Zoner PhotoStudio 14 Pro

Door: Kees Krick | 21 december 2011 12:38

Apps & Software

Zoner PhotoStudio 14 Pro is een echt alles-in-één programma. Het is een fotobeheerder waarmee u foto's vanaf een geheugenkaartje of de camera ophaalt, waarna u het nieuwe materiaal kunt uitzoeken en toevoegen aan uw bestaande fotoverzameling. Verder kunt u er foto's mee bewerken, afdrukken, delen en nog veel meer.

Het pakket is erg compleet. Zo kunt u ook nog eens kalenders, panorama's, 3D-foto's en webalbums maken. Voor gevorderden is het goed nieuws dat behalve kant-en-klare foto's zoals jpg-bestanden, ook raw-bestanden aangepakt kunnen worden. Via een hoeveelheid aan schuifjes is het maximale uit elk digitale fotobestand te toveren. Er zijn diverse retoucheergereedschappen, waarmee volledig automatisch of handmatig oneffenheden in een foto zijn weg te poetsen. Ook zijn er selectiegereedschappen zodat foto's eenvoudig plaatselijk zijn te bewerken of te verbeteren.

Het programma biedt veel mogelijkheden en is erg overzichtelijk.

Sneller en beter

In deze nieuwe versie is het mogelijk een storend beeldelement te selecteren, waarna het programma dit onzichtbaar probeert weg te poetsen door beeldmateriaal uit de directe omgeving te gebruiken. Handmatig wegklonen is dan niet nodig. Afhankelijk van de gebruikte foto lukt dit heel aardig. Jammer is dat er niet met lagen en maskers gewerkt kan worden om (lokale) bewerkingen te scheiden van de originele foto. Zware bewerkingen worden in deze versie sneller uitgevoerd doordat (bij geschikte hardware) de grafische processor meehelpt. Voegt u graag grote aantallen foto's met verschillende belichtingen samen, dan kunt u nu heel kunstzinnige foto's maken via tonemapping (HDR). Verder is de ruisonderdrukking verbeterd en kan de sterkte nu zelfs per kleur en per helderheid ingesteld worden. Handig om ruis op de meest opvallende plekken extra goed weg te werken. Dit kan helaas niet rechtstreeks vanuit de raw-converter, maar pas later in de bewerker.

Conclusie

Zoner PhotoStudio 14 Pro is een overzichtelijk en compleet programma. De bewerker moet nog wel wat groeien om tegen de top van de fotobewerkers opgewassen te zijn. Behalve de Pro-versie is er een voordelige Home-versie verkrijgbaar, die een uitgeklede versie van Zoner PhotoStudio Pro is, onder meer zonder raw-bewerking en tonemapping. Het is aan te raden de testperiode goed te benutten en de vergelijkingstabel te raadplegen voordat u tot een eventuele aanschaf overgaat.

Zoner PhotoStudio 14 Pro

Prijs € 59,95 (Pro Edition); € 29,95 (Home Edition)

Taal Engels

Download 87 MB

Proefversie 30 dagen

OS Windows XP SP2/Vista/7 (32 of 64 bit)

Systeemeisen Intel Pentium 4, 1 GB RAM, 350 MB harde-schijfruimte, 1024 x 768 schermresolutie

Maker Zoner Software

Oordeel 8/10

Pluspunten

Alles-in-één

Uitgebreide mogelijkheden

Eenvoudig in gebruik

Minpunten

Prijzig

Niet Nederlandstalig

Fotobewerker mag nog groeien

0 Reactie(s) op: Zoner PhotoStudio 14 Pro

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.