Zowel voor Star Wars- als niet Star Wars-fans

Door: peter-pool | 02 september 2011 10:43

Review

Een van de memorabele scènes in de originele Star Wars was de ontsnapping uit de Death Star met de Millennium Falcon en de ruimteveldslag die er op volgde toen de Falcon het moest opnemen tegen verschillende Tie Fighters.

Luke Skywalker en Han Solo bemande ieder een boordkanon waarna stuk voor stuk het Tie Fighter-eskader dat hen probeerde te onderscheppen door de twee helden uit het epos werd gedecimeerd. De boordkanonnen werden om de een of andere reden nooit meer echt ingezet in de latere films. Gelukkig kun jij nu zelf plaatsnemen op een van de stoelen van het Falcon's afweergeschut.

Bekende decors

Je kunt in Falcon Gunner kiezen voor de bekende Star Wars-decors, dus vooral ruimte met planeten en sterren, maar ook voor augmented reality. Hiermee speel je de game in je eigen omgeving doordat de camera van de iPhone je eigen omgeving in beeld brengt en je dus letterlijk Tie Fighters in je huiskamer of vanachter je pc moet zien af te knallen. Bizar, maar wel erg cool, zowel voor Star Wars- als niet Star Wars-fans. Nu moeten we wel direct concluderen dat onze verdiensten in de niet augmented-sectie een stuk beter waren. Minder afl eiding en je kunt je als speler beter concentreren op het ruimtegevecht.

Kortom

De besturing is lastig onder de knie te krijgen. Er is een niet prettig werkende auto aim en verder krijg je het gevoel dat je als een malle moet draaien met je telefoon om een Tie Fighter uit de lucht te knallen. Oefening baart kunst en voor de volhouders zal het steeds makkelijker worden om de keizerlijke jagers te slopen. Heb je een iPhone, bedenk dan dat wanneer je een versie hebt zonder camera je geen gebruik kunt maken van de augmented reality. Dit is niet erg, maar wel iets wat je een keer gedaan wilt hebben.

0 Reactie(s) op: Zowel voor Star Wars- als niet Star Wars-fans

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.