AirDrop op Android: dit weten we over Google’s alternatief

Door: Wesley Akkerman | 17 juli 2020 06:02

Blog

Google werkt al enkele maanden aan een AirDrop voor Android genaamd Nearby Share. AirDrop is een deeldienst voor bestanden, waar iPhone-gebruikers onderling gebruik van maken. Android krijgt dus ook zo’n functie, die nu in bèta uitgerold wordt via Google Play. Dit is wat we nu al weten.

Met Nearby Share, zoals het AirDrop-alternatief heet, deel je draadloos afbeeldingen, bestanden en linkjes met andere Android-gebruikers. Je doet dit simpelweg via het ingebouwde deelmenu van Android, waar de optie als aparte app gepresenteerd wordt. Echter, de manier waarop de optie gepresenteerd wordt, kan per gedeelde content verschillen. Ook speelt de smartphone waar de content vandaan komt een rol.

Wanneer je de app voor het eerst selecteert, dan moet je de optie nog even instellen. Dat doe je één keer. Je stelt dan de naam van je toestel in, evenals je geprefereerde zichtbaarheid en of je de functie aan of uit wil zetten.

AirDrop op Android: Nearby Share

Als je de installatie achter de rug hebt en je wil content delen, dan gaat Nearby Share op zoek naar apparaten met de functie geactiveerd. Wil je na het instellen alsnog even snel iets aanpassen? Geen probleem. Dat doe je door in het deelmenu op je profielfoto te tappen, rechts bovenin. Daar pas je je zichtbaarheidsopties aan. Je hebt dan de keuze uit Alle contacten, Sommige contacten en Verborgen. Ook kun je instellen wat de manier van verzenden wordt: via mobiele gegevens, wifi of offline). En zo zijn er nog meer mogelijkheden waar je naar kunt kijken.

Aan de andere kant heb je natuurlijk nog de persoon met een smartphone in zijn of haar hand, die het bestand ontvangen wil. Ze krijgen dan een prompt te zien, die hen informeert over het bestand dat verstuurd wordt. Vervolgens kunnen ze het bestand accepteren of weigeren. Daardoor kan het niet gebeuren dat je ongecontroleerd berichten op je Android krijgt.

Het kan zijn dat je momenteel zelf al aan de slag gaat met de AirDrop-concurrent. Je hoeft je hiervoor alleen maar aan te melden voor (of al aangemeld te zijn bij) het experimentele Play Store-programma. Echter, niet iedereen wordt uitgenodigd mee te doen met deze bèta. Het is dus geen garantie dat je de functie kunt gebruiken wanneer je je nu alsnog aanmeldt. Maar nu Google officieel het bestaan van de test erkend heeft, zou het ons niet verbazen dat binnenkort meer mensen kunnen meedoen.

0 Reactie(s) op: AirDrop op Android: dit weten we over Google’s alternatief

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.