Dit is wat we weten over de Samsung Galaxy S8

Door: lub-snoek | 23 februari 2017 10:33

Blog

In maart kondigt Samsung haar nieuwe paradepaardje aan: De Galaxy S8. Na het fiasco van de Galaxy Note 7, moet Samsung met iets bijzonders komen om weer een goed indruk te maken. Dit zijn de nieuwste Samsung Galaxy S8-geruchten.

Formaat en scherm

Net als de Galaxy S7, zal de Galaxy S8 in twee formaten op de markt verschijnen. De grootte van het toestel zou het enige verschil zijn tussen de twee varianten, ze worden waarschijnlijk even krachtig. Lees ook:Alle geruchten en feiten over de nieuwe iPhone 8.

De gewone Galaxy S8 krijgt een scherm van 5,8 inch, de Galaxy S8 Plus krijgt een display van 6,2 inch. Hiermee wordt de 'kleinste' Galaxy S8 alsnog groter dan de Galaxy S7 Plus. Beide schermen van de nieuwe toestellen krijgen een qhd-resolutie, wat vooral van pas komt voor VR.

Er is een foto gelekt waarop een Galaxy S8 wordt getoond met een vrijwel randloos scherm. Volgens deze bron verdwijnt de fysieke home-knop om plaatst te maken voor virtuele knoppen. De apps zijn gesorteerd zoals we gewend zijn van de Galaxy Note 7 en Edge-variant van de S7.

Uit foto's blijkt ook dat de Galaxy S8 een USB-C poort en 3,5mm koptelefoonaansluiting krijgt. Het toestel krijgt waarschijnlijk 64GB aan geheugen, dat uitbreidbaar is met een microSD geheugenkaart.

Met het verdwijnen van de homeknop, wordt de vingerafdrukscanner naar de achterkant verplaatst. De Galaxy S8 krijgt dezelfde irisscanner die de Note 7 ook had. Hiermee kunnen gebruikers hun telefoon ontgrendelen en opdrachten bevestigen met hun ogen.

Assistent

Samsung is al langer bezig met het ontwikkelen van een eigen virtuele assistent. De Galaxy S8 wordt waarschijnlijk de eerste smartphone met deze assistent. Samsung noemt hun assistent Bixby en kan de omgeving van de telefoon scannen met behulp van de camera's op het toestel.

Zo kan Bixby producten scannen en tekst omzetten in digitale tekst. Dit moet online winkelen naar producten en het digitaliseren van tekst vereenvoudigen.

Snapdragon

Doordat Samsung samen heeft gewerkt met Qualcomm aan de nieuwste Snapdragon-chip, wil Samsung logischerwijs de primeur hebben. Hierdoor wordt de Galaxy S8 de eerste smartphone met de Snapdragon 835-chip. Alle smartphones die vóór de Galaxy S8 op de markt verschijnen, mochten deze betere chip nog niet gebruiken.

Dock

Begin dit jaar lekte er een slide uit van de presentatie van de Galaxy S8. Op deze slide werd de smartphone getoond in samenwerking met een speciaal dock. Dit dock is aangesloten op een beeldscherm en muis.

Uit de sheet van de presentatie blijkt dat de Galaxy S8 ook te gebruiken is als desktop. Windows deed dit eerder met Windows Continuum; door een Windows-phone in een dock te plaatsen fungeerde de smartphone als desktopmachine. Uit de sheet blijkt echter dat de Galaxy S8 gebruik zal maken van een speciaal Android-OS voor desktops.

Samsung Galaxy S8 prijs en releasedatum

Volgens de bekende lekker Evan Blass kost de Galaxy S8 straks 799 euro, terwijl de Galaxy S8 Plus maar liefst 899 euro kost. De normale S8 zou dan 100 euro duurder zijn dan de Galaxy S7 ten tijde van die lancering, en qua prijs drie tientjes duurder zijn dan de iPhone 7.

Samsung onthult de telefoons naar alle waarschijnlijkheid op 29 maart. Op die datum staat althans een groot evenement gepland. De toestellen lanceren vermoedelijk in drie verschillende kleuren, zoals hieronder te zien: black sky, orchid grey en arctic silver.

0 Reactie(s) op: Dit is wat we weten over de Samsung Galaxy S8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.