De 10 beste Zoom.nl-foto's van augustus

© PXimport

De 10 beste Zoom.nl-foto's van augustus

Geplaatst: 30 augustus 2017 - 03:09

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Niels van der Galiën

Ook deze maand hebben onze collega's van Zoom.nl weer de beste foto's voor je op een rijtje gezet. In augustus krijg je van onze de beste zwart-witfoto's. Het is weer een voortreffelijke selectie, veel kijkplezier dus!

1 - De wijde wereld in

Beste zwart-witfoto's: wijde wereld

© PXimport

Je ziet hier twee motorrijders op de Atlantic Road in Noorwegen: de absolute redactiefavoriet van deze maand. Doordat de motors net een brug tussen twee mini eilandjes op rijden, lijkt het wel alsof ze op het punt staan van de aarde af te vallen.

2 - Michelle

Beste zwart-witfoto's - Michelle

© PXimport

Nadat we de selectie voor de beste zwart-witfoto's van onze Zoom.nl-collega's kregen, viel ons oog gelijk op dit portret. Na een pittige discussie werd dit nét niet de favoriet van de maand.

3 - Sacre Coeur

Deze foto van de Sacre Coeur in Parijs heeft wat ons betreft de interessantste belichting van de fotoselectie van deze maand. De afwisseling van licht en donker geeft deze foto een mysterieus tintje.

Beste zwart-witfoto's - Sacre Coeur

© PXimport

4 - Maastricht Streets

Beste zwart-witfoto's - Maastricht Streets

© PXimport

Een leuke foto, met mooi gebruik van een flinke scherptediepte. Dat dit beestje niet bepaald cameraschuw is, heeft deze fotograaf een mooi hondenportret opgeleverd.

5 - Valencia 20

Deze fotograaf loopt tijdens het shoppen niet als een pakezel achter zijn vriendin aan, maar gebruikt de tijd om te fotograferen.

Dit is één van de foto's die hij tijdens zo'n shopsessie schoot. Wat ons betreft indrukwekkend, omdat de weerspiegeling er voor zorgt dat poster en realiteit in elkaar overgaan.

Beste zwart-witfoto's - Valencia 20

© PXimport

6 - Kopje thee

Beste zwart-witfoto's - Kopje thee

© PXimport

Net als de vorige typeert deze foto's zich door het gebruik van een weerspiegeling.

Zit deze dame in een café of juist – achter de fotograaf – op een stoepje?

7 - De oogst is binnen.

Beste zwart-witfoto's - De oogst is binnen

© PXimport

Prachtig geschoten vanuit een laag standpunt! Neem vooral ook even de tijd om het contrast van de lucht te bekijken.

Wij dachten in eerste instantie dat we hier een foto van gekapt bamboe in één of ander tropisch oord zagen . Niet is minder waar. Het diepe zuiden van Limburg is hooguit subtropisch.

8 - HK

Beste zwart-witfoto's - HK

© PXimport

De titel – en tekens op de achtergrond – doen ons vermoeden dat deze foto in Hong Kong geschoten is. Hong Kong of niet, indrukwekkend is het plaatje sowieso.

We vragen ons op de redactie wel af of hier sprake is van een sublieme timing of een flinke portie geluk. Zo'n moment van verbazing is normaal gesproken toch niet te vangen met een camera?

9 - The Dance

Er zijn verschillende zaken belangrijk bij het maken van een foto, en bij deze komen ze allemaal prachtig uit de verf: de beweging van het model door de lok haar op haar gezicht, de belichting, en natuurlijk het zwart-wit in de foto. 

Maar bovenal is de pose zeer interessant, die zowel onderdeel van de dans kan zijn als een aangenomen pose. Al met al een prachtige dansfoto. 

Beste zwart-witfoto's - The Dance

© PXimport

10 - Le Musicien

Deze straatmuzikant zingt terwijl hij een draaiorgel bespeelt. Het onderwerp staat prachtig afgebeeld, maar het zijn de oude, ruwe straten van het Franse Périgueux die dit plaatje compleet maken.

De kleurenversie van deze foto is prachtig, maar wat ons betreft komt deze foto in zwart-wit nog beter tot zijn recht.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten