De 10 beste Zoom.nl-foto's van juli

Door: Daan Doedens | 31 juli 2017 16:23

Blog

De vakantie is een ideale periode om je camera erbij te pakken. Of je nu gaat wandelen in de bergen of in een zwembadje in de tuin ploft, overal kun je prachtige vakantiefoto's maken, zowel met een digitale spiegelreflex als met je smartphone. Samen met onze collega's van Zoom.nl zochten we de 10 beste foto's van juli uit.

Alle foto's zijn gemaakt voor gebruikers van Zoom.nl, het grootste fotografiemagazine van Nederland. Klik op de foto voor een grote versie. Meer prachtige foto's vind je op Zoom.nl.

1 - Vroege ochtend op Bromo

Meteen maar beginnen met onze redactiefavoriet. Deze foto werd gemaakt op de Bromo-vulkaan op Java. Sowieso al een mooie omgeving, maar helemaal als er een Javaanse local met paard in de buurt is. De vage zonsopkomst maakt het helemaal af.

  • Gemaakt door: Patrick89. Hier vind je de foto in hoge resolutie en meer informatie.

2 - Skye on Fire

Wat je met een klein beetje extra sluitertijd al niet kunt doen. Deze foto is gemaakt op het Isle of Skye. Het contrast tussen het glooiende water en de bijna brandende lucht maakte deze foto al Foto van de Dag, en nu heeft hij het ook tot onze lijst geschopt.

Gemaakt door: Ferrypasschier. Hier vind je de foto in hoge resolutie en meer informatie.

3 - Zijn koninkrijk

Wie zegt dat de leeuw de koning van de dieren is? Deze steenbok in het Franse wintersportgebied Chamonix hoeft zich niet te schamen voor zijn koninkrijk. De zonsopgang op dee achtergrond geeft het geheel een nog koninklijker tintje. 

Gemaakt door: Sven483. Hier vind je de foto in hoge resolutie en meer informatie.

4- IJsland

Vakantie hoef je niet altijd op het strand te vieren, je kan ook eens frissere oorden bezoeken. IJsland bijvoorbeeld. Met de boot kun je de omgeving goed bezoeken. Dreigende luchten zijn voor zonnevakantiegangers misschien een treurig gezicht, in IJsland levert het prachtige plaatjes op.

Gemaakt door: TineKlop. Hier vind je de foto in hoge resolutie en meer informatie.

5- Bosmeer

IJsland is mooi, maar veel vaker blijven we gewoon op het Europese vasteland. Ook daar hoef je je als fotograaf niet te vervelen. Spelen met perspectief is altijd boeiend, en met deze duikbril groot op de voorgrond en de spelende kinderen verderop is dat in elk geval goed geslaagd.

Gemaakt door: Nielsvdk. Hier vind je de foto in hoge resolutie en meer informatie.

6- Baai in Kalymnos

Op vakantie in Griekenland kiezen veel mensen voor Kreta of Kos, maar juist de eilanden eromheen zijn vaak nog van ongerepte schoonheid. Neem deze baai op het eiland Kalymnos bijvoorbeeld. Kristalhelder water, rotsachtige bergen en een strakblauwe lucht maken het vakantiegevoel helemaal compleet.

Gemaakt door: Marlayn. Hier vind je de foto in hoge resolutie en meer informatie.

7 - Sunrise over Tuscany Hills II

Zonsopkomsten doen het natuurlijk altijd goed, maar als je in het uitgestrekte Toscaanse landschap staat, is het nét dat tikkeltje mooier. De verschillende landschappen contrasteren met elkaar, terwijl de zon ze allemaal tegelijk verwarmt. Zo wakker worden op vakantie is zeker geen straf.

Gemaakt door: sanderpeters. Hier vind je de foto in hoge resolutie en meer informatie.

8 - Myanmar

Vakantiefoto's hoeven lang niet altijd te bestaan uit zonsopkomsten en het strand. Juist in verre oorden kun je prachtige portretten maken. Deze bijvoorbeeld, van een kind uit Myanmar. Niet alleen de glimlach van het meisje, maar ook de omgeving is prachtig. 

Gemaakt door: carmenm. Hier vind je de foto in hoge resolutie en meer informatie.

9 - Race On Mud

Sommige dingen vind je niet in Nederlands. Voor koeienracen bijvoorbeeld zal je toch echt op reis moeten. Hier zijn twee koeien en hun 'berijder' onderweg voor hun fifteen minutes of fame in West-Sumatra. De race wordt gehouden om de oogst te vieren.

Gemaakt door: pimpinnagawan. Hier vind je de foto in hoge resolutie en meer informatie.

10 - Memories of Manarola

Dat Manarola een uiterst toeristisch plekje is, zou je uit deze foto niet opmaken. 's Avonds verdwijnen de toeristen en kun je er prachtig fotograferen. Kijk hoe de golven tegen de klippen opklimmen. Een paradijsje voor vakantiegangers.

Gemaakt door: sdanckaarts. Hier vind je de foto in hoge resolutie en meer informatie.

0 Reactie(s) op: De 10 beste Zoom.nl-foto's van juli

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.