Dit zijn de 10 beste Zoom.nl-foto's van oktober

© PXimport

Dit zijn de 10 beste Zoom.nl-foto's van oktober

Geplaatst: 31 oktober 2017 - 14:56

Aangepast: 13 december 2023 - 16:47

Daan Doedens

Het is herfst, een ideaal moment om er met je camera op uit te gaan. In het bos, in de tuin, of gewoon op straat, overal kun je prachtige foto's maken, zowel met een digitale spiegelreflex als met je smartphone. Samen met onze collega's van Zoom.nl zochten we de 10 beste herfstfoto's van oktober uit.

Herfstkleuren

Media has no description

© PXimport

Als je toch al van plan bent je te kleden op de herfst, kun je net zo goed ook meteen de kleuren laten kloppen. Dat is wat de fotograaf en het model op deze foto in elk geval voor elkaar hebben gekregen. De donkerrode tinten passen prachtig in dit seizoen. En daarbij is het natuurlijk nog een goede compositie ook. Met recht de redactiefavoriet!

Zucht...

Media has no description

© PXimport

Zucht... Hier worden we inderdaad een beetje stil van. Want hoe vaak zie je nou een kikker in een paddenstoel? Maar over de rest van de foto is ook goed nagedacht. De herfstbladeren op de voorgrond, het gras door de foto heen, en de bokeh op de achtergrond. De donkere hoeken zorgen ervoor dat het hoofdonderwerp er prachtig uitkomt.

Matching colors

Media has no description

© PXimport

Voor mensen is de herfst misschien prachtig om te zien, voor honden verandert de wereld helemaal in een speeltuin. Bij deze kun je je precies inbeelden wat er in de seconden voorafgaand aan het nemen van de foto is gebeurd. De bijna schaamtevolle blik van het dier en de het hoedje van bladeren is het enige overgebleven bewijs.

Ontdekking

Media has no description

© PXimport

Soms maak je foto's waarvan je niet eens doorhebt hoe mooi ze zijn. Als je ze dan later tegenkomt, is het een echte ontdekking. Dat is precies wat met deze foto is gebeurd. Vol herfst is het nog niet, maar door de laagstaande zon en de bruine bosgrond voelt het wel als een late oktobermiddag. En dat is precies waar het in deze lijst om gaat!

Herfst #1

Media has no description

© PXimport

Nog een bos, maar hier is het wél overduidelijk herfst. De kleuren zijn prachtig, de lijnen ook, maar het is vooral het perspectief dat het 'm doet. De herfst kan soms voelen als een lange weg, waar je doorheen moet om naar de rest van het jaar te komen. In deze foto wordt dat gevoel prachtig uitgedrukt.

Gemaakt door: hilda1. Hier vind je de foto in hoge resolutie en meer informatie.

Herfst #2

Media has no description

© PXimport

Ook voor kinderen kan de herfst een speeltuin zijn. En veel heb je dan niet nodig om jezelf te vermaken. Een omgekeerde emmer, een knuffelbeer, een tak, en een hele hoop bladeren zijn genoeg voor een wijde glimlach.

Stoeltje der Paddenstoelen

Media has no description

© PXimport

Herfst is paddenstoelen, en paddenstoelen zijn herfst. En misschien wel de bekendste is de vliegenzwam, rood met witte stippen, zoals we hem allemaal kennen. Natuurlijk is de paddenstoel een plaatje, maar het is vooral het kleurenfestijn op de achtergrond en de rust die het uistraalt die de foto zijn glans geven.

Between the leafs

 

© PXimport

Een paar foto's geleden zagen we al een hond met een paar bladeren op zijn kop. Deze pakt het rigoureuzer aan. Een dekentje van herfstbladeren, met nog veel meer op de voorgrond, moet voelen als een warm bad in deze frisse tijden.

Spotlight autumn

Als fotograaf ben je altijd op zoek naar de mooiste plekjes om je foto's te maken. Soms krijg je hulp van hogerhand, zoals deze fotograaf. Een betere aanwijzing dat er een prachtige herfstplaat op je ligt te wachten dan zulke zonnestralen is er niet! 

Dit zijn de 10 beste Zoom.nl-foto's van oktober-15082296

© CIDimport

Don't let the sun...

Natuurlijk hoef je niet altijd te wachten op de perfecte omstandigheden, je kunt ze ook zelf creëren. Een zaklamp in de achtergrond doet wonderen als de zon niet op de plek zit waar je 'm hebben wil. Maar de paddenstoel stond er echt, en niet zo'n beetje ook.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000