Dit zijn de meest bizarre gadgets van MWC 2016

Door: daan-doedens | 25 februari 2016 15:54

Blog

Het Mobile World Congress is Barcelona staat ieder jaar bol van de coole gadgets, maar of ze allemaal even handig zijn valt te betwijfelen. Wij zetten de vreemdste gadgets die we deze week hebben gezien op een rij.

Rolling Bot

Dat de nieuwste Star Wars-film zo'n kaskraker is, heeft bij LG ongetwijfeld voor lachende gezichten gezorgd. BB-8, een van de robots in de film, heeft namelijk wel wat weg van de Rolling Bot, LG's nieuwe speeltje. De rollende robot is bedoeld als bewegende camera om je huis te beveiligen, maar doet ook prima dienst als speeltjes voor je huisdier of kind. Of voor jezelf, natuurlijk. Lees ook: 5 MWC-trends die de toekomst voorspellen.

De Rolling Bot gooit hoge ogen op MWC 2016.

Pizzabot

Maar daar houdt het nog lang niet op wat betreft robots. Wat te denken van deze pizzabezorger? Misschien niet de coolheid zelve, maar handig is het zeker wel! Deze robot, Starship, is net zo snel als een voetganger en bezorgt je pakketjes, of je warme eten, op de plaats van bestemming.

Bel-armband

Smartwatches laten het flink afweten op MWC 2016, en wearables in het algemeen zijn ook ondervertegenwoordigd, zeker in vergelijking met vorig jaar. Toch hoef je niet alles in je broekzak te stoppen als je ermee klaar bent: Deze armband zorgt ervoor dat je met handbewegingen een telefoontje naar huis kunt plegen. Handig als je bent gestruikeld over een pizzabot, bijvoorbeeld.

Geen horloges dit jaar, maar wel slimme armbanden.

Smartphone met hittecamera

Leuke features hoeven niet meteen het hoofddoel van een gadget te zijn, een kleine gimmick is soms meer dan genoeg. Dat snapten de makers van de CAT S60 ook: zij bouwden een warmtegevoelige camera in hun nieuwe smartphone. Film je omgeving en zie hoe een roofdier de wereld ziet.

Een smartphonecaera met warrmtesensor? Waarom niet!

Google Glass in je oor

De wereld van de smartglasses kreeg een flinke knauw toen Google's Glass-project op losse schroeven kwam te staan. Dit jaar lijkt de slimme bril terug, want meerdere merken lieten hun versie van de Glass zien. Sony waagde zich niet aan een slimme bril, maar wel aan een slim oordopje: de Xperia Ear kun je 24 uur per dag in je oor houden en houdt je op de hoogte van binnenkomende gesprekken, berichtjes en andere notificaties.

Xperia Ear is als Google Glass, maar dan voor in je oor.

0 Reactie(s) op: Dit zijn de meest bizarre gadgets van MWC 2016

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.