Nieuw op Videoland: beste series en films van april

Door: Maikel Dijkhuizen | 06 april 2020 13:23

Videoland
Blog

Liefhebbers van Nederlandstalige series en films hebben veel profijt van Videoland. Na een gratis proefperiode van twee weken kost deze streamingdienst 8,99 euro per maand. Welke verse films en series mag je in april verwachten. Dit is er nieuw op Videoland.

H3L (seizoen 2)

Wie het eerste seizoen van H3L heeft gezien, weet genoeg. Aan deze probleemklas geef je als docent liever niet les. Deze jeugdserie laat op levendige wijze zien welke avonturen Thomas, Tess, Faiz, Ollie en Roos allemaal op het Keizers Vijzels College meemaken. De vijf jongeren krijgen te maken met bizarre gebeurtenissen waardoor hun kijk op het leven verandert. Er is veel aandacht voor onderwerpen als vriendschap, drugs, liefde en discriminatie. De serie start op maandag 30 maart, waarna er iedere werkdag een verse aflevering op Videoland verschijnt. Het zijn in totaal dertig afleveringen.

NCIS: Los Angeles (seizoen 10)

Op 9 april zet Videoland het tiende seizoen van de populaire misdaadserie NCIS: Los Angeles online. Aan het einde van seizoen 9 heeft het undercoverteam zich behoorlijk in de nesten gewerkt, aangezien ze in Mexico zijn getroffen door een raketaanval. De gewonde hoofdpersonages Callen, Sam en Kensi verblijven nog altijd in Mexico, terwijl de communicatielijnen met de Amerikaanse hoofdbasis zijn verbroken. Ondertussen zet een gerenommeerde drugsbaron een premie op het hoofd van alle undercoverteamleden. Lukt het ze om veilig thuis te komen? Volg deze loodzware trip en nog veel meer misdaadactie in 24 afleveringen.

Need for Speed

Bij de naam Need for Speed gaat er bij liefhebbers van racegames ongetwijfeld een belletje rinkelen. Deze gelijknamige film volgt het verhaal van de jonge automonteur Tobey, die door verraad van de bekende coureur Dino na een autocrash in de gevangenis belandt. Eenmaal uit de bajes besluit Tobey uit wraakgevoelens om aan een bekende straatrace deel te nemen. Zijn ex-vriendin doorziet de illegale raceplannen en neemt contact op met de politie. Hoe loopt dit kat-en-muisspelletje af?

Valkyrie

In deze oorlogsfilm staat de moordaanslag op Adolf Hitler van 20 juli 1944 centraal. Claus von Stauffenberg geldt als brein achter deze aanslag. De Duitser raakte tijdens gevechten in Afrika gewond en belandde om die reden weer in Nazi-Duitsland. Hij sloot zich al snel aan bij het verzet, waarna hij vervolgens Operation Valkyrie in de steigers zette. Het doel was om Adolf Hitler te liquideren en een staatsgreep te plegen. Leuk wetenswaardigheidje; in deze film uit 2008 heeft onze eigen Carice van Houten een bijrol. Ze speelt de vrouw van hoofdpersonage Claus von Stauffenberg (Tom Cruise). Overigens is ook Halina Reijn van de partij.

Amira

Videoland voegt ook geregeld nieuwe documentaires toe. Neem bijvoorbeeld Amira, welke vanaf 9 april bij de streamingdienst is te zien. Documentairemaakster Elza Jo Tratlehner volgt in een uitzending van bijna een uur het leven van de pas tienjarige Amira Tahri. Ondanks haar zeer jeugdige leeftijd is het Marokkaans-Nederlandse kind al viervoudig wereldkampioen kickboksen. Niet voor niets luidt haar bijnaam dan ook The Wonder Girl. Deze documentaire volgt het leven van het jonge supertalent. Zo zoomt de maakster onder meer in op de bijzondere band tussen Amira en haar vader/coach Younes.

0 Reactie(s) op: Nieuw op Videoland: beste series en films van april

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.