Wat kun je met de Too Good To Go-app?

Door: Laura Kempenaar | 15 augustus 2019 12:00

Too Good to Go logo
Blog

Een salade die nog een dag houdbaar is, de overblijfselen van een ontbijtbuffet of een hele zak dagoud brood: tegenwoordig worden steeds meer mensen daar blij van. Misschien heb je er weleens van gehoord: de app Too Good To Go. Hierin bieden restaurants, supermarkten, bakkers en andere bedrijven die levensmiddelen over hebben, hun voedsel aan dat anders wordt weggegooid.

Supermarkten krijgen veel kritiek over hen heen door het gebruik van veel plastic. Dan doen ze echter voornamelijk om de levensduur van een product te verlengen. Lukt dat (desondanks) niet, dan kunnen ze ervoor kiezen de bijna over datum gaande producten op Too Good To Go aan te bieden in een Magic Box.

Too Good To Go-app

Kijk je in de Too Good To Go-app (voor Android en iOS), dan zie je wat er in jouw buurt zoal wordt aangeboden aan Magic Boxes en voor welk tijdstip. Het heeft immers geen zin om de restjes van een ontbijtbuffet pas rond etenstijd ‘s avonds aan te bieden, net als dat het zonde zou zijn voor een supermarkt om niet nog even een dag lang te proberen via de normale weg van de bijna over datum zijnde artikelen af te komen.

Het is dus per aanbieder verschillend hoe laat je je Magic Box mag ophalen. Vaak is dit een tijdsbestek van één of twee uur, om je genoeg tijd te geven daar te komen en het makkelijk in je schema te passen. Je kiest zelf bij welke aanbieders je een Magic Box aanschaft. Je kunt er ook meer dan één kopen, maar dat kan niet ongelimiteerd.

Vaak biedt een winkel een stuk of vier/vijf boxen aan, om zo te zorgen dat niemand wordt teleurgesteld. Elke box kost 4,99 of 3,99 euro, maar moet voedingsmiddelen bevatten die meer dan 11,99 euro waard zijn. In het geval van hotelbufetten ligt dat vaak lager: dan betaal je 1,99 voor een ontbijtje dat normaal 6 euro wordt geschat.

Too Good to Go app
Too Good to Go app
Too Good to Go app

Magic Box

De vraag is natuurlijk wat er in zo’n Magic Box zit. Dat verschilt enorm per aanbieder. De bakker zal niet ineens aankomen met maaltijdsalades, dus daar krijg je vooral brood en banket. Ga je echter naar een supermarkt, dan is de Magic Box echt een Magic Box. Je kunt dan zowel een fles soja-saus krijgen, als een bloemkool of een pot jam. Het gaat er allemaal maar net om wat er bijna over datum gaat.

Het is dus niet per se een hele maaltijd: geen drankje, plus toetje plus salade bijvoorbeeld, al kan dat wel voorkomen. Zeker bij bijvoorbeeld kleine supermarktjes op stations, die vooral dat soort producten aanbieden. Veel mensen vinden het grappig om zich te laten verrassen, hoewel er wel nadelen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld geen dieetwensen doorgeven, waardoor je als vegetariër een grote kans hebt dat je vlees krijgt.

Inmiddels is Too Good To Go enorm gegroeid. Er zijn inmiddels 2.000 bedrijven die er Magic Boxen aanbieden en er zijn meer dan 700.000 mensen die daar ook gebruik van maken. De app komt oorspronkelijk uit Denemarken en is vooral ingestoken om mensen te helpen een vuist te maken tegen verspilling. De app raadt dan ook altijd aan om een eigen tas mee te nemen, zodat er niet nog meer plastic in omloop komt.

0 Reactie(s) op: Wat kun je met de Too Good To Go-app?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.