4 redenen om dit jaar nog een VPN te nemen

Door: partner-redactie | 27 november 2020 08:04

#brandedcontent

Wie een beetje op het internet rondsurft, doet er goed aan zijn of haar gebruik te beschermen. Om je data, privacy en internetvrijheid veilig te stellen, kun je al enige tijd een VPN-dienst overwegen. Zo’n virtual private network stelt je in staat het internet te betreden via allerlei slimmere wegen, terwijl je daarnaast ook ongewenste pottenkijkers op het foute pad zet.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Surfshark.

Die digitale belofte klinkt voor sommigen misschien wat vaag, maar een goede VPN-dienst biedt tal van handige gebruiksscenario’s voor vrijwel iedere internetgebruiker. We geven je vier verschillende redenen om dit jaar nog je internetgebruik te verrijken met een VPN.

1. Verken het web met maximale beveiliging

Elke surfer op het web is vatbaar voor malafide praktijken van hackers en malware. Met behulp van een VPN ben je verzekerd van een extra laag encryptie op ál je internetgebruik, waarmee je jouw privacy en data kunt beschermen.

Thuis biedt dat privénetwerk een extra laag zekerheid, maar buiten de deur verandert een VPN-dienst in je digitale bodyguard. Publieke hotspots zijn als een speeltuin voor snuggere hackers, die met minimale moeite al flink wat inzage op (over controle over) je apparaten kunnen krijgen. Door dat netwerk te omzeilen met je eigen, afgeschermd VPN heb jij veilige vrijheid in die speeltuin.

Des te handiger is een VPN-dienst die dat biedt voor al je apparaten. Veel betaalde VPN’s limiteren zich tot een handvol apparaten, maar met Surfshark krijg je die beveiliging over een onbeperkte hoeveelheid systemen. Handig voor de internetgebruiker met meerdere apparaten (pc, laptop, tablet, smartphone; ga maar na), naast eventueel die van je naasten.

2. Houd pottenkijkers buiten de deur

Ben je dan veilig voor hackers, dan begint natuurlijk het vraagstuk wie er allemaal meekijkt met je internetgebruik. Hoe netjes je je ook waant op het web; je internetprovider en favoriete webdiensten slaan doodleuk je gedrag op. De complexe encryptie van een VPN stelt je privacy veilig, door al je data voortdurend te versleutelen. Zodoende wordt het onmogelijk voor pottenkijkers om te zien wat je uitspookt.

Afhankelijk van welke VPN-dienst je kiest, krijg je daarvoor toegang tot verschillende soorten encryptie. Bij Surfshark kun je zelf kiezen tussen de IKEv2-, OpenVPN-, en de recentelijk toegevoegde wireguard-protocollen (doorgaans de meest up-to-date en veilige keuzes), welke verrijkt zijn met allerlei handige features. Met bijvoorbeeld de automatische Kill Switch wordt je internet bij het wisselen tussen servers razendsnel ‘afgekapt’, zodat er nooit onversleutelde datapakketjes achterblijven.

3. Stream content die niet in Nederland beschikbaar is

Met toegang tot virtuele netwerken over de hele wereld, komt ook veel nieuwe content. Series en films die streamingdiensten als Netflix of Disney+ specifiek niet in Nederland aanbiedt, kun je met een VPN alsnóg bekijken.

Door bijvoorbeeld even je Netflix-gebruik door te schakelen naar een Brits netwerk krijg je toegang tot een Doctor Who binge-sessie, alle seizoen It’s Always Sunny in Philadelphia of de klassiekers van Top Gear. Daarnaast kun je met Surfshark films en series bekijken van nog niet in Nederland gelanceerde streamingsdiensten, zoals HBO Max, Hulu en Peacock. Via een VPN haal je meer uit je bestaande streamabonnementen — ideaal om die laatste loodjes van je quarantaine mee uit te zitten.

4. Rond Black Friday kun je van fikse korting profiteren

Juist nu is de tijd rijp om eens naar een VPN te kijken. Een abonnement op zo’n virtual private network hoeft al niet veel te kosten, maar rondom Black Friday (27 november) profiteer je van de grootste kortingen van 2020.

Surfshark biedt hun hoogwaardige VPN-dienst deze weken tegen maar liefst 84% korting. Daarmee krijgen je al je apparaten toegang tot een razendsnel en veilig privénetwerk, voor nog geen 1,84 euro per maand.

1 Reactie(s) op: 4 redenen om dit jaar nog een VPN te nemen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 5 december 2020 17:18 rveijkwwnl
    Nog makkelijker >> Opera <<
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.