Al je gegevens veilig op één plek met de DS720+

Door: partner-redactie | 21 januari 2021 08:10

#brandedcontent

Steeds meer van ons leven speelt zich af op onze computer en mobiele apparaten, en de pandemie heeft die ontwikkeling alleen maar versneld. Het is fantastisch dat we dankzij al onze apparaten contact met elkaar kunnen houden, kunnen werken en ontspannen, maar tegelijkertijd zitten daar ook haken en ogen aan. Wat als al je bestanden verloren gaan? Wat als je getroffen wordt door een virus? En hoe kom je bij je bestanden als je wél even ergens anders bent?

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Synology!

Je kunt natuurlijk kiezen voor cloudopslag, maar daarmee heb je alleen maar de opslag van je bestanden gerealiseerd én in handen geplaatst van een commerciële partij. Wat als je je eigen privé-cloud zou kunnen bouwen? Eentje waar je toegang hebt tot al je bestanden, waar ze veilig zijn, maar je ze toch eenvoudig kunt delen met anderen? Eentje waarvoor je geen duur abonnement hoeft te betalen? Het goede nieuws is: die cloud hoef je niet te bouwen. Dat heeft Synology namelijk al voor je gedaan, met de DS720+

De Synology DS720+ is een compacte network-attached storage-oplossing, oftewel een nas, waarmee je eenvoudig al je gegevens kunt opslaan op een centrale plek. De nas heeft twee ingebouwde M.2 ssd-sleuven, die er samen met Synology ssd-cachetechnologie voor zorgen dat je gegevens snel gelezen en weggeschreven kunnen worden. Standaard wordt deze nas geleverd met twee lades voor schijven; meer dan genoeg voor de opslagbehoefte van de gemiddelde Nederlander. Maar mocht je onverhoopt toch veel meer opslag nodig hebben, dan is het goed om te weten dat je de opslagcapaciteit kunt uitbreiden tot zeven schijven, met behulp van de Synology DX517.

Synology Drive

Eén centrale plek met voldoende ruimte om al je gegevens op te slaan. Dat is natuurlijk op zichzelf al heel fijn. Nog prettiger wordt het als je bedenkt dat je áltijd toegang hebt tot deze bestanden, ongeacht het apparaat waarop en de locatie waar je je bevindt. Zolang je een internetverbinding hebt, zal elke laptop, mobiel of tablet voelen als een apparaat met daarachter je gehele gegevensbestand. Synology Drive heeft daarnaast versiebeheer, wat inhoudt dat als je een keer per ongeluk een foutje hebt gemaakt in een bestand of om een andere reden een oudere versie nodig hebt, je simpelweg terug in de tijd kunt gaan om die oude versie op te zoeken. Daarnaast biedt de Synology DS720+ je de mogelijkheid om automatisch een back-up te maken van je gegevens zodat deze veilig staan. Een prettig idee, want mocht je getroffen worden door een ransomware-aanval of op een andere manier je gegevens kwijtraken, dan ben je dankzij je reservekopie zo weer op de been.

Foto’s, muziek en video’s

Streamen is inmiddels een geaccepteerde manier om te genieten van audio en video. Maar je bent daarin wel afhankelijk van de content die je wordt aangeboden. Bovendien heb je zelf wellicht ook nog mappen vol aan films en muziek die je graag nog zou kunnen bekijken. De apps DS Audio en DS Video zorgen ervoor dat je zonder problemen al je content kunt streamen naar bijvoorbeeld je smartphone of tablet. Dus waar je ook bent, je hoeft alleen de app te starten om toegang te krijgen tot je complete audio- en videobibliotheek. En foto’s? Ook daar heeft Synology een oplossing voor, met de Moments-app. Synchroniseer je foto’s van elk apparaat automatisch met de DS720+ en elk apparaat dat je toegang geeft, kan op elk gewenst moment bij alle foto’s die je ooit hebt gemaakt.

De Synology DS720+ is een nas voor iedereen die graag altijd en overal toegang wil hebben tot z’n bestanden, maar die bestanden wel op een veilige en centrale manier wil kunnen opslaan, mét de mogelijkheid om die te delen in de breedste zin van het woord.

Beter fotobeheer

Het gloednieuwe Synology Photos, beschikbaar in DSM 7.0beta, bouwt voort op de AI-functies van Moments en de organisatorische flexibiliteit van Photo Station. Gebruikers kunnen eenvoudig een back-up maken van foto's van hun mobiele apparaten of camera's, bladeren, filteren met uitgebreide opties en ze organiseren via tijdlijn- of map-weergaven. Als alternatief kunnen ze albums maken om foto's die aan specifieke criteria voldoen automatisch toe te voegen.

Controles op het delen, inclusief wachtwoordbeveiliging en vervaldata, zorgen ervoor dat het delen van de mooiste herinneringen eenvoudig en veilig is. Bovendien is Photos een volledig on-premise oplossing, wat betekent dat er geen netwerkverbinding nodig is om taken zoals gezichtsherkenning uit te voeren - een must voor absolute privacy.