Altijd stabiel en snel internet overal in huis

Door: partner-redactie | 22 januari 2021 09:34

#brandedcontent

We besteden dit jaar heel veel meer tijd thuis en dat betekent ook dat de kwaliteit van het thuisnetwerk steeds belangrijker wordt. Of het nu gaat om thuiswerken of om entertainment, wanneer het deel van je leven dat zich online afspeelt steeds groter wordt, dan wil je uiteraard wel dat dit een prettige ervaring is. Oftewel: internet dat snel is, maar vooral ook heel consistent en stabiel.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met AVM-FRITZ!

Deels heb je dit natuurlijk niet in eigen hand: je bent afhankelijk van de kwaliteit van de internetverbinding die je provider je biedt. Maar of je nu internet hebt via dsl of via de kabel, in het algemeen zijn internetproviders prima in staat om je van een snelle en stabiele verbinding te voorzien. Die verbinding loopt wel maar tot aan je modem; juist daar (en daarna) valt er heel veel te winnen. AVM heeft hiervoor een aantal zeer efficiënte oplossingen, in de vorm van de FRITZ!-producten.

Snel dsl

Wanneer je gebruik maakt van internet via dsl, dan is de FRITZ!Box 7590 een uitkomst. Dankzij supervectoring in deze modem/router, een technologie waarbij ruis in de kabel op slimme wijze wordt gereduceerd, zijn snelheden mogelijk tot wel 300 Mbps, oftewel een verdrievoudiging van de standaardsnelheid van je dsl-aansluiting. Daarnaast fungeert de FRITZ!Box 7590 als een volledige telefooncentrale, zowel voor ip-, isdn- als analoge telefoons, en kun je maar liefst zes draadloze toestellen verbinden.

Met maar liefst vier gigabit-LAN-poorten kun je eenvoudig een razendsnel bedraad netwerk in huis realiseren. Maar juist ook wanneer je gaat voor draadloos, is deze modem/router je beste vriend. De FRITZ!Box 7590 ondersteunt namelijk mesh-wifi, waardoor snel en stabiel draadloos internet tot in elke hoek van het huis gegarandeerd is.

Snel via het mobiele netwerk

Maar ook als je geen internet hebt via een vaste lijn, maar via het mobiele netwerk, dan heeft AVM een oplossing, in de vorm van de FRITZ!Box 6850 LTE. Dit modem koppelt je thuisnetwerk aan het mobiele netwerk, waarbij zowel 3G als 4G worden ondersteund. Net als de FRITZ!Box 7590 geeft dit apparaat je maar liefst vier gigabit-poorten. Je kunt hier eveneens al je telefoontoestellen op aansluiten. Ook dit modem zorgt voor een razendsnelle en stabiele draadloze internetverbinding, met snelheden tot 866 + 400 Mbps. Kortom, meer dan voldoende om voor zowel werk als privé zonder problemen je behoeften te vervullen.

Overal in huis online

De twee producten die we hebben genoemd zorgen voor snel internet in de basis, maar je wilt natuurlijk wel overal in huis kunnen genieten van een snelle en stabiele verbinding. Ga je voor draadloos internet, dan biedt de FRITZ!Repeater-serie uitkomst. Deze apparaten zorgen er niet alleen voor dat het draadloze signaal versterkt wordt, de apparaten vormen samen een mesh-netwerk. Je hebt hiervoor wel een FRITZ!Box als mesh master nodig. De FRITZ!Repeaters van AVM zijn ook direct in te stellen met draadloze routers van andere fabrikanten. Zo kun je hoe dan ook tot in het verste hoekje van het huis genieten van een snel en stabiel draadloos netwerk.

En zijn er toch plekken in huis die lastig te bereiken zijn (bijvoorbeeld door veel interferentie), dan zorgen de FRITZ!Powerline-producten ervoor dat je het signaal via het stroomnetwerk in huis alsnog op de juiste plek kunt krijgen, van waaruit het vervolgens weer draadloos doorgegeven kan worden.

De FRITZ!-producten van AVM zijn ontworpen om naadloos met elkaar te werken en te zorgen voor een internetverbinding die je de snelheid geeft die je van je verbinding verlangt, maar ook de stabiliteit die ervoor zorgt dat je niet meer bezig hoeft te zijn met de configuratie van je netwerk. En veranderen je behoeften, dan schakel je eenvoudig nieuwe apparaten bij, zonder dat het netwerk volledig opnieuw geconfigureerd hoeft te worden.

Snel en stabiel internet is meer geworden dan een luxe. Want of het nu gaat om het bijwonen van Zoom-vergaderingen, het vesturen van grote bestanden of gewoon even ontspanning zoeken via Netflix, zonder een stabiel netwerk is dat allemaal niet mogelijk. De FRITZ!-serie van AVM zorgt ervoor dat je dit kunt realiseren zonder dat je ervoor gestudeerd hoeft te hebben, met een kinderlijk eenvoudige installatie en onderhoudsvrije configuratie. Hierdoor houd je tijd over voor waar het om gaat: genieten van je verbinding, zonder frustratie.