De televisie als onmisbare schakel in ieder huishouden

Door: partner-redactie | 16 mei 2020 11:34

#brandedcontent

De televisie is in ieder huishouden dé verbindende factor. Of je nou samen een complete serie bingewatcht, een spannende voetbalwedstrijd beleeft of het laatste nieuws volgt, de uitzendingen leiden tot gespreksstof. Wel zo gezellig en bovendien weten televisiekijkers precies wat er in de maatschappij leeft. Een veelzijdige smart-tv met haarscherp beeld mag dan ook in geen elk huishouden ontbreken.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met PlatteTV.

In nagenoeg iedere woonkamer vormt de televisie het regelrechte middelpunt. Niet voor niets bepalen huiseigenaren vaak eerst de plek van het televisietoestel, waarna ze de meubels zo goed mogelijk om het apparaat positioneren. Logisch, want het is natuurlijk wel de bedoeling dat iedereen het scherm goed kan zien. Op het gebied van informatievoorziening, vermaak en gezelligheid speelt de televisie een sleutelrol!

Urenlang vermaak

Door de huidige situatie in Nederland zoeken we de gezelligheid dit jaar vooral in de woonkamer. Buitenshuis valt er tenslotte maar weinig te beleven. Gelukkig biedt de televisie onder alle omstandigheden houvast. Dit apparaat houdt je niet alleen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, maar zorgt ook nog eens voor urenlang vermaak. Televisiefabrikanten schatten deze dubbelfunctie op waarde door steeds betere producten te ontwerpen. Denk onder meer aan levensechte contrasten via hdr-technologie, natuurgetrouwe kleuren en een hoge resolutie. Zelfs de goedkopere modellen leveren tegenwoordig haarscherpe beelden, waarbij je individuele pixels zelfs op korte afstand niet meer kunt waarnemen. Daarnaast kunnen de aanwezige apps op langdurige ondersteuning rekenen. Die blijven wegens verbeterde smartplatformen jarenlang werken. Wel zo prettig, want apps als Netflix, Amazon Prime Video, Videoland, NLZiet en Disney+ winnen in rap tempo aan populariteit. Voor een paar euro per maand heb je met een moderne smart-tv toegang tot een enorme lading films, series, cabaretvoorstellingen, tv-programma’s en documentaires.

Hoe groter, hoe beter

De televisie kreeg er in de loop der jaren flink wat concurrenten bij. Zo is het vanwege allerlei webdiensten en apps ook mogelijk om op iedere computer, laptop, tablet en smartphone tv-programma’s (terug) te kijken. Handig voor individueel gebruik, maar tegen het grote scherm van een hedendaagse smart-tv kan natuurlijk geen enkel audiovisueel apparaat op. Alleen al vanwege deze eigenschap zullen televisies nooit uit de gratie raken. Een gunstige ontwikkeling is dat veruit de meeste modellen 4K-resolutie (3840 × 2160 pixels) ondersteunen. Vanwege een hoge pixeldichtheid kun je een grote smart-tv tegenwoordig prima in een kleine ruimte kwijt. Sterker nog, juist op korte afstand zijn de subtielste details van 4K-films duidelijk waarneembaar.

Nieuwe televisie kopen

Televisies gaan doorgaans lang mee. Veel mensen kopen pas een nieuw exemplaar als de oude televisie het begeeft. Een gemiste kans, want door deze handelswijze kijken deze mensen jarenlang naar een verouderd scherm met beperkte mogelijkheden. De televisie is veruit het belangrijkste apparaat in huis. Die mag je dus best na een aantal intensieve gebruikersjaren vernieuwen! Wie de televisie dagelijks gebruikt, verdient een recent toestel dat voorzien is van de beste functies. Dat betekent een groot beeld met 4K-resolutie en de mogelijkheid om apps van online videodiensten te installeren. Toepassingen als NPO Start, KIJK en YouTube bezorgen je zonder extra kosten onbeperkt kijkplezier. Als je van plan bent om een nieuwe televisie te kopen, heb je de tijd in ieder geval mee. Hoogwaardige smart-tv’s van 55 of 65 inch met oled-technologie zijn tegenwoordig prima betaalbaar.

Lucratieve inruilactie

Vind je het zonde om een werkend televisietoestel met vervroegd pensioen te sturen? Wie weet kun je hem nog op de slaapkamer kwijt, weggeven aan een bekende of verkopen via een handelssite. Daarnaast is inruilen een lucratieve optie. Veel mensen kennen deze mogelijkheid niet, maar de gespecialiseerde winkelketen PlatteTV biedt zo’n inruilactie aan. Je kunt een oude televisie (of audioapparatuur) naar één van de tien vestigingen brengen, waarna de winkel een interessante inruilprijs berekent. Geen tijd om persoonlijk langs te komen, of is de afstand tot de dichtstbijzijnde vestiging te groot? Verzend dan het online inruilformulier en ontvang binnen tien minuten antwoord. Vul hierbij de productnaam van de oude televisie in en geef aan welke nieuwe smart-tv je wilt kopen. Via de chat-functie op de site kun je de inruilmogelijkheden bovendien online met een medewerker bespreken. De inruilkorting loopt al gauw op tot honderden euro’s!

PlatteTV

Zodra je één van de tien winkels van PlatteTV binnenstapt, merk je direct verschil. Hier staat een goede service en realistische beleving van nieuwe televisies centraal. Je hebt keuze uit talloze modellen van diverse gerenommeerde merken. Bovendien wil het oor natuurlijk ook wat, dus er is tijdens de kijkervaring volop aandacht voor een hoogwaardige audiokwaliteit. Dat kan bijvoorbeeld via een mooie soundbar of home-cinemaset. Naast een complete uitleg over de beoogde televisie en audioapparatuur profiteren aspirant kopers desgewenst van aanvullende diensten. Het is bijvoorbeeld een uitdagend karwei om een nieuwe smart-tv volledig waterpas aan de wand te bevestigen. Durf je dat zelf niet aan, dan nemen de specialisten van PlatteTV deze klus je uit handen. Ook het aansluiten van alle audiovisuele apparatuur, uitvoeren van systeemupdates en wegwerken van kabels kun je uitbesteden als je wilt. Kortom, profiteer van een gegarandeerd succesvolle aankoop met complete nazorg

1 Reactie(s) op: De televisie als onmisbare schakel in ieder huishouden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 16 mei 2020 14:38 Kasander1
    Veel mensen weten niet dat ze makkelijk een laptop aan een tv kunnen aansluiten. Even een draadloze muis en toetsenbord erbij en je hebt control vanaf de bank.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.