devolo Magic 2 WiFi next: De volgende generatie mesh-wifi

Door: partner-redactie | 28 juli 2020 12:53

#brandedcontent

Was draadloos internet ooit nog een ‘magische’ oplossing van de toekomst, inmiddels kunnen we niet meer zonder. Juist daarom kan het heel lastig zijn als de verbinding niet stabiel is, of niet de snelheid biedt die je zou mogen verwachten in combinatie met je internetabonnement. Voor devolo reden om de magie terug te brengen met de Magic 2 WiFi next.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met devolo.

devolo timmert al enige tijd aan de weg met de producten uit de Magic-serie. Insteek: het zorgen voor een stabiel en snel draadloos netwerk op plekken in huis (of klein kantoor). Afstand mag daarbij geen beletsel zijn. Daarom hebben de devolo Magic 2-adapters een bereik van vijfhonderd meter via het elektriciteitsnet in de woning.

Mesh-wifi

De devolo Magic 2 WiFi next-serie is gebaseerd op de technologie van de Magic 2-Powerline adapters, maar inmiddels flink doorontwikkeld. In een gemiddeld huishouden wordt vandaag de dag een veel groter beroep gedaan op de beschikbare bandbreedte. 4K-streamen, grote bestanden versturen of ontvangen, grafisch zware games spelen, het gebeurt regelmatig allemaal tegelijk.

Om vertragingen te voorkomen, maakt de Magic 2 WiFi next-serie gebruik van MU-MIMO. Deze techniek is zo ontworpen dat de router tegelijk met meerdere apparaten kan communiceren. Dat vermindert filevorming voor de router, waardoor er veel sneller gewerkt kan worden.

De grote kracht van de Magic 2-serie is de mesh-technologie, die ervoor zorgt dat er op elke plek in huis een stabiel draadloos netwerk is. De mesh-functie van de next beschikt daarnaast over het zogenoemde access point steering. Deze functie maakt automatisch verbinding met de krachtigste wifi-hotspot in de buurt, zodat de smartphone, tablet en andere apparaten optimaal verbonden blijven, zelfs als de gebruiker zich door het huis verplaatst.

Veilig

Een snel en stabiel netwerk is essentieel voor thuiswerken, maar veiligheid is natuurlijk minstens zo belangrijk. Zeker als je gevoelige informatie verstuurt en ontvangt, wil je natuurlijk niet dat andere mensen die gegevens kunnen onderscheppen. De Magic 2 maakt voor de beveiliging gebruik van de nieuwste standaard, WPA3. Dankzij 128-bit versleuteling kunnen kwaadwillenden, zelfs als ze data onderscheppen, deze informatie niet ontcijferen. WPA3 heeft als bijkomend voordeel dat het verbinden van nieuwe apparaten met het thuisnetwerk een stuk eenvoudiger is. Voorwaarde is dan wel dat zo’n nieuw apparaat ook de WPA3-standaard ondersteunt. Is dat niet het geval, dan kan de Magic 2 ook prima overweg met WPA2.

Gebruiksvriendelijk

Fantastisch natuurlijk, zo’n netwerk vol mogelijkheden, maar je hebt er niets aan als je bij NASA gewerkt moet hebben om het allemaal werkend te krijgen. Om die reden is de Magic 2 WiFi next zo ontwikkeld dat installatie en gebruik kinderlijk eenvoudig is: steek de ene adapter in het stopcontact, verbind deze met de router via de ethernet-kabel, steek de tweede adapter binnen drie minuten in een ander stopcontact en de adapters maken automatisch verbinding. Tijdens dit proces wisselen ze een geïndividualiseerde beveilings-ID uit, zodat de dataverbinding via het elektriciteitsnet beschermd is. Daarna wordt een installatieprogramma gestart dat je stap voor stap door het installatieproces leidt.

Het netwerk zelf is vervolgens te bedienen met de devolo Home Network App. Of er nu extra adapters moeten worden geïntegreerd in het netwerk, of er gastaccounts of een kinderslot moeten worden ingesteld: alle configuraties zijn binnen enkele seconden en zonder deskundige hulp te regelen.

Meer informatie: www.devolo.nl