devolo stopt de zwakke wifi

Door: partner-redactie | 14 oktober 2020 16:44

#brandedcontent

Heb je in jouw woning op sommige plekken een slecht wifi-signaal? Vervelend als dat toevallig nét de slaapkamer of veelgebruikte zolder is. De devolo WiFi Repeater+ ac maakt in een handomdraai korte metten met dergelijke ‘dead spots’. Stop dit apparaatje in een stopcontact en vergroot het draadloze bereik in huis. Zo kun je overal internetten, video’s streamen en netwerkgames spelen.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met devolo.

Nieuwe abonnees ontvangen meestal van de internetprovider een modem/router-combinatie. Dit netwerkapparaat bevat vrijwel altijd een wifi-antenne, zodat je direct kunt profiteren van een draadloos netwerk. Helaas biedt het signaal van zo’n standaardapparaat vaak niet overal in huis voldoende dekking. Hiervoor bestaan grofweg twee oorzaken. Allereerst bevindt de modem/routercombinatie zich in veel huizen op een ongunstige locatie. Logischerwijs staat dit apparaat op de plek van waar het internetsignaal de woning binnenkomt, bijvoorbeeld in de meterkast bij de voordeur.

De wifi-repeater heeft aan de onderzijde twee
ethernetpoorten.

Zeker bij aanwezigheid van meerdere muren en plafonds dringt het draadloze signaal niet in iedere ruimte door waar je juist een sterke verbinding nodig hebt. Geef netwerkapparatuur van de internetprovider daarom een centrale positie in huis om de draadloze dekking te verbeteren. Blijkt dat in de praktijk onmogelijk of heb je desondanks last van een matig wifibereik? Geen zorgen, want met de betaalbare devolo WiFi Repeater+ ac versterk je het draadloze signaal aanzienlijk.

Plug & play

devolo Home Network App voor smartphone.

Veel mensen denken bij de installatie van nieuwe netwerkapparatuur aan technisch gedoe. De Duitse specialist devolo slaagt erin om laagdrempelige producten te ontwikkelen waarmee iedere woningbezitter uit de voeten kan. De nieuwe WiFi Repeater+ ac is hier een ultiem voorbeeld van. Steek de behuizing in een stopcontact en profiteer in huis meteen van een ruimer wifi-bereik. Dankzij het geïntegreerde stopcontact verlies je bovendien geen stroompunt. Belangrijk is dat je voor deze luxe wifi-versterker een gunstige positie selecteert. Dit apparaat pikt namelijk de draadloze verbinding afkomstig van de modem/router-combinatie op en stuurt vervolgens een versterkt signaal uit. Aan de hand van de devolo Home Network App op een smartphone heb je binnen mum van tijd een optimale positie gevonden. Denk bijvoorbeeld aan een stopcontact op de overloop van de eerste verdieping, waarna de devolo WiFi Repeater+ ac het draadloze signaal naar alle slaapkamers doorstuurt.

Mesh-wifi

devolo heeft met de ontwikkeling van zijn kersverse wifirepeater aan werkelijk alles gedacht. Dankzij een maximale overdrachtssnelheid van 1200 Mbit/s is het signaal krachtig genoeg voor veeleisende netwerkactiviteiten. Speel dus gerust een potje Fortnite tegen vrienden, of stream Netflixtitels in ultra hd. Een gunstig aspect van deze wifi-versterker is dat het apparaat het signaal gelijktijdig via de 2,4GHz- en 5GHz-frequentieband uitzendt.

In combinatie met beamforming-technologie realiseert de repeater moeiteloos een krachtige verbinding met ieder draadloos apparaat. Bij gebruik van meerdere devolo-producten met wifi-ondersteuning ontstaat er zelfs een heus mesh-netwerk, waarbij de toegangspunten het draadloze signaal onderling uitwisselen. Smartphones, tablets en overige draagbare apparaten zijn dan voortdurend verbonden met het krachtigste toegangspunt.

Ethernet en powerline

De behuizing bevat onderop twee ethernetpoorten voor het bekabeld aansluiten van apparaten. Handig voor als je bijvoorbeeld een pc, spelcomputer en/of smart-tv in een afgelegen ruimte van een stabiele internetverbinding wilt voorzien. Als alternatief koppel je de devolo WiFi Repeater+ ac rechtstreeks aan een bekabeld ethernet- of powerline-netwerk. In dat geval fungeert het apparaat als volwaardig accesspoint met als resultaat een nóg krachtiger wifi-signaal!

Meer informatie: www.devolo.nl