Dit is hét moment om een nieuwe tv te kopen

Door: partner-redactie | 16 maart 2021 16:13

#brandedcontent

Ook al groeit onze aandacht voor allerlei kleine schermen om ons heen, in de woonkamer is de televisie niet van de troon te stoten. Het grote thuisscherm blijft het middelpunt van de mooiste zithoek in huis. Maar ondanks die vaste toppositie staat ook de televisiewereld niet stil. Dat vertrouwde beeld in je woonkamer kan vandaag de dag scherper, slimmer en sneller dan ooit zijn. PlatteTV helpt jou de juiste keuze te vinden. Meer hierover lees je in dit artikel!

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met PlatteTV.

Waarom nu investeren in een mooier plaatje?

Laten we het belang van het primaire beeldscherm in huis niet vergeten. Ondanks de statische plaatsing van televisies, is en blijft een tv een veelzijdig stukje technologie. Een moderne tv is het apparaat bij uitstek voor allerlei vormen van vermaak in beeld, geluid en interactie. We bekijken met zijn allen een spannende voetbalwedstrijd, we besteden uren en dagen aan prachtige films en verslavende series en gaan via games op in interactieve werelden. Al dat vertier verdient vanzelfsprekend de best mogelijke visualisering.

Uiteraard kun je bij uitzoeken van een televisie volledig focussen op specifieke sterke punten, maar vandaag de dag groeit ook het aanbod in schermen die juist op allerlei fronten het beste plaatje afbeelden. Dat voorheen high-end display dat je nog hebt staan van een aantal jaar terug, wordt nu links en rechts gepasseerd door het nieuwe middensegment. In veel gevallen hoeft een upgrade van je televisie dan ook niet meteen overdreven prijzig te worden – afhankelijk van wat je zelf belangrijk vindt in je beeld.

Vind jouw nieuwe televisie in de winkel van PlatteTV

4K-content is (eindelijk) mainstream

Het heeft even mogen duren, maar de ooit zo bizar scherpe 4K-resolutie (3840 x 2160 pixels) is vandaag de dag eindelijk de norm geworden. In het recente verleden heeft de ultra-hd-standaard veel contentproducenten bereikt, waardoor de scherpere televisies ook daadwerkelijk benut kunnen worden met scherper videomateriaal. De vraag naar “wat er dan eigenlijk op 4K te bekijken is”, begint zo langzamerhand uit te sterven.

Traditionele televisieprogramma’s worden anno 2021 alsmaar vaker in 4K opgenomen en uitgezonden, terwijl het contentcatalogus online al langer voorop stond in die transitie. Veel series en films van streamingdiensten (denk aan o.a. Netflix, Disney+, Prime Video) worden in uhd-scherpte aangeboden, maar ook het gemiddelde YouTube-filmpje of muziekclip kan tegenwoordig op haarscherp 4K gestreamd worden. En in het geval van de meeste smart-tv’s kan dat allemaal zónder bijkomende apparatuur.

Ook onder gamers begint de hogere resolutie nu eindelijk haalbaar(der) te worden. Krachtige pc-systemen boden al langer fraaie 4K-gameplay, maar de gloednieuwe ‘next-gen’-consoles zien het nu als hun nieuwe standaard. Zowel de PlayStation 5 als Xbox Series X/S staan dit najaar garant voor allerlei prachtige games, die vaak op 4K-resolutie en 60Hz-beeldverversing (of zelfs hoger) vertoond kunnen worden.

Tegenwoordig bestaat daarom alweer de mogelijkheid om nóg een stapje verder te gaan met bijvoorbeeld 8K-resolutie of snelheden van meer dan 60 Herz. Dat betreft in veel gevallen de absolute topmodellen (voor uiteraard een bijbehorende topprijs), maar het kán al wel. Daarmee is in ieder geval je centrale tv voor de komende vijf à zes jaar future proof.

Wat niet scherper kan, kan kleurrijker

Met de normalisering van 4K-scherpte, zijn televisies de afgelopen jaren veel beter geworden wat hun kleurvertoning betreft. Naast hoge pixeldichtheid streven moderne schermen dan ook naar onder andere het hdr-beeldbereik en betere contrasten. Scherpte is natuurlijk een belangrijke factor, maar de beeldschermen van vandaag de dag zijn ook realistischer in hun tinten dan ooit.

Maakten we ons ‘vroeger’ nog druk over welk soort paneel ‘het zwartste zwart’ kon afbeelden, we zoeken nu vooral naar andere specificaties in tinten en kleuren. Een beetje beeldscherm ondersteunt tegenwoordig hdr-bereik, door tinten boven de 8bit-standaard (16,7 miljoen kleuren) te schalen – vaak bijgestaan door fraaie achtergrondbelichting om die kleurenperceptie verder te versterken.

Hele chique modellen smijten dan met de hoogste hoeveelheden ‘nits’, soms zelfs voorzien van lokale dimming vanuit het achterliggende lichtpaneel. Door specifieke schermsecties selectief harder of zachter te belichten, ontstaat een plaatje dat dus niet alleen simpelweg een breder kleurenpalet bevat, maar ook en vooral natuurlijker oogt.

Hdr is de nieuwe kleurenstandaard

Slimme achtergrondbelichting of niet, het gros van de hedendaagse televisies maakt al gigantische sprongen in kleurvertoning door simpelweg hdr10-beeldbereik te ondersteunen. Een 10bit-beeldscherm (1,07 miljard kleuren) met een beetje fraaie verlichting (>400 nits) is tegenwoordig absoluut geen peperdure luxe meer. Afhankelijk van hoeveel belang je aan natuurlijke en volle tinten hecht, kun je dan opschalen naar diepere of fellere pixels en panelen.

Net als beeld in hogere resoluties is ook het hdr-signaal in opkomst wat aanbod betreft. Zo’n schilderachtig paneel levert eigenlijk altijd vollere beeldreproductie, maar komt met op hdr-afgestemde content uiteraard het beste tot zijn recht. Onder andere Netflix en YouTube bieden sinds enige tijd een groeiend hdr-aanbod in films, series en andere video’s. Ook de nieuwe game-consoles (en bijbehorende spellen) leggen inmiddels meer en meer nadruk op die bredere kleurenstandaard.

Je oude televisie kun je inruilen

Mocht je een upgrade in de woonkamer overwegen, maar heb je geen idee wat je met je huidige televisie aan moet, dan kun je die ook gemakkelijk inzetten om de overstap goedkoper te maken. PlatteTV biedt bijvoorbeeld een actie aan waarbij je een televisie (en/of audioapparatuur) met een scherp kortingstarief direct kunt omruilen voor een mooier model.

Dat inruilproces kan fysiek plaatsvinden in een van de tien PlatteTV-vestigingen in Nederland, maar de tarieven kunnen ook op afstand bepaald worden met een inruilformulier of direct chat-contact met een van de online medewerkers. Kost je niks, maar het kan je makkelijk honderden euro’s op een nieuwe televisie besparen!

Hulp nodig bij het uitzoeken van de juiste televisie?

Met het groeiende aanbod aan mooie, nieuwe televisies, blijft het soms lastig om de voor jou persoonlijk perfecte tv te vinden. We kunnen nog zo lang al die nieuwe technologieën bespreken, maar uiteindelijk gaat het om de juiste optie vinden voor jouw smaak en situatie. Mocht je daarbij wat hulp kunnen gebruiken, dan kun je altijd terecht bij een van de tien PlatteTV-vestigingen. Met doelgerichte expertise bieden de medewerkers van PlatteTV op maat gemaakte service voor jou en je televisie-eisen. Het is mogelijk om bij PlatteTV op dit moment op afstand te komen winkelen. Maak hier nu jouw afspraak!

Of je dan de verschillen van hdr-panelen of resoluties wilt ervaren of toch liever even aanhoort hoe die ene soundbar klinkt: PlatteTV helpt jou de juiste keuze te vinden én bij je thuis af te leveren. De installatiespecialisten van PlatteTV kunnen je ook helpen bij onder andere het ophangen en aansluiten van je thuisbioscoop. Zo ben je helemaal verzekerd van het beste plaatje in huis, ongeacht wat je zoekt.

0 Reactie(s) op: Dit is hét moment om een nieuwe tv te kopen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.