Efficiënter en veiliger (thuis)werken met de Synology DS920+

Door: partner-redactie | 27 januari 2021 16:07

#brandedcontent

Wie een jaar geleden had gezegd dat we een jaar lang massaal thuis zouden gaan werken, was waarschijnlijk voor gek verklaard. Maar er kan veel veranderen in een jaar, en de thuiswerktrend is niet meer te stuiten. Het is dan ook belangrijker dan ooit dat we veilig en efficiënt kunnen samenwerken met onze collega’s, maar wel op een manier die gemak biedt, in plaats van technische uitdagingen.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Synology.

Het antwoord van Synology op deze behoefte is het DS920+-opslagsysteem, een veelzijdige nas die gemaakt is om gegevensbeheer en productiviteit te stroomlijnen. Het station heeft maar liefst twee ingebouwde M.2 SSD-sleuven, wat in combinatie met Synology ssd-cachetechnologie zorgt voor ongekende snelheden. Wanneer je een ssd-cache toevoegt, ligt je I/O-response maar liefst twintig keer hoger, zonder de schijfladen aan de voorkant te gebruiken.

Snel!

Een machine is zo snel als z’n zwakste schakel, en juist daarom is het belangrijk de DS920+ naast snelle schijven ook een krachtige processor met vier kernen bevat. Samen zorgt dit ervoor dat deze nas bestanden 15,5% sneller indexeert dan vergelijkbare systemen, en foto’s zelfs 24% sneller.

Maar snelheid is natuurlijk niet het enige dat belangrijk is als je (thuis)werkt. Niet alleen biedt de DS920+ vier schijfladen, je kunt deze ook nog eens uitbreiden tot negen schijven in totaal, met de DX517-uitbreidingseenheid. Kortom, het maakt niet uit hoe groot de bestanden zijn waarmee je moet werken, deze nas zorgt ervoor dat je nooit ruimte tekortkomt (al moet je de schijven natuurlijk wel zelf aanschaffen).

Eenvoudig samenwerken

Efficiënt werken betekent je werk ook eenvoudig kunnen delen. Met Synology Drive krijg je daarom je eigen privé-cloud. Via de universele portal heb je altijd en overal toegang tot je gegevens en bestanden op vrijwel alle gangbare platforms (Windows, macOS, Linux, Android en iOS). Versiebeheer zorgt er daarnaast voor dat je oude bestanden eenvoudig kunt terughalen wanneer er iets fout is gegaan en de automatische back-upfunctie zorgt ervoor dat je snel weer op de been bent, mocht je worden getroffen door een ransomware-aanval.

Synology Office stelt je daarnaast in staat om eenvoudig samen te werken met je collega’s aan spreadsheets en tekstdocumenten in een beschermde omgeving. Zo voorkom je een wildgroei aan bestanden en versies, omdat er van elk document maar één versie is: de actuele (en oude versies kun je dus eventueel terughalen).

Virtuele machine

Tot slot biedt de DS920+ de Virtual Machine Manager. Je maakt eenvoudig een virtuele machine aan waarop je vervolgens nieuwe software kunt testen of een virtuele omgeving kunt bieden voor meerdere gebruikers. Die virtuele machines kun je in een paar seconden klonen of herstellen, zodat je in geval van problemen pijlsnel een nieuwe werkomgeving gecreëerd hebt.

De DS920+ is het antwoord op de vraag: hoe kunnen we in deze tijd snel en efficiënt samenwerken, thuis en op kantoor. Een veilige en stabiele oplossing, die daarnaast flexibel is, zodat, mocht de situatie weer veranderen in het komende jaar (en dat lijkt ons niet uitgesloten), je in een handomdraai de werkomgeving hebt aangepast aan de nieuwe situatie.