Ontdek de nieuwe Dell XPS-laptops

Door: partner-redactie | 20 september 2021 10:25

#brandedcontent

De nieuwe laptops uit de populaire Dell XPS-serie voldoen aan alle eisen. Ze zijn licht, compact en bovenal pijlsnel. Met zo’n rekenwonder ga je voortaan geen enkele uitdaging uit de weg. Of je nou veeleisende 3D-games speelt, 4K-video’s monteert of meerdere virtuele machines draait, deze veelzijdige notebooks kennen geen beperkingen. Haal met de kersverse Dell XPS 15 of 17 het beste in jezelf naar boven.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Dell.

Wie voor de eerste keer de nieuwbakken Dell XPS 15 of 17 onder ogen krijgt, weet het meteen. Deze laptop is bijzonder! Zo bevat de monitor flinterdunne schermranden, waardoor de behuizing klein uitvalt. De XPS 17 is met zijn 17inch-scherm zelfs compacter vergeleken met een aantal 15,6inch-laptops. Met een indrukwekkende screen-to-body-ratio van 92,9 procent neem je de slanke XPS 15 eveneens gemakkelijk overal mee naartoe. Dankzij een afwerking van gefreesd aluminium, koolstofvezel en diamantgeslepen randen zijn de nieuwe Dell XPS-laptops prachtig om te zien. Bovendien kan het stevige materiaal ook nog een stootje hebben. De behuizing blinkt uit in design en duurzaamheid, zodat je er gegarandeerd jarenlang mee vooruit kunt. 


Processor met spierballen

Dell heeft kosten noch moeite gespaard om krachtige laptops te ontwikkelen. En hoe! Aan de hand van een Intel Core i9-processor van de elfde generatie zijn de XPS 15 en 17 klaar voor het grote werk. Acht rappe rekenkernen verwerken moeiteloos elk veeleisend softwarepakket. Vanwege het krachtige rekencentrum zijn de nieuwe laptops ideaal voor thuiswerkers. Log in vanuit huis en bedien in het vervolg stugge bedrijfstoepassingen zonder wachttijden. In combinatie met maximaal 64 GB werkgeheugen gebruik je zelfs meerdere zware applicaties tegelijkertijd. Van enige vertraging is geen sprake, waardoor Dells nieuwste paradepaardjes prima geschikt zijn voor multitaskers. Profiteer voortaan van een hogere productiviteit!

De fabrikant brengt de XPS 15 en 17 uit in verschillende configuraties. Gunstig, want hierdoor zijn de laptops ook interessant voor privégebruikers. Met een Intel Core i5- of Core i7-processor van de elfde generatie voer je moeiteloos fotocorrecties, videomontages en allerlei andere gangbare pc-taken uit. Kies voor een configuratie die naadloos bij je computergebruik past.


Meer weten over de Dell XPS 15 laptop?

Klik hier

 Snelle opslag op maat 

Veel mensen zetten de computer aan, terwijl ze tijdens het opstartproces koffie of thee halen. Vanaf nu is dit tijdrovende ritueel niet meer nodig. Windows 10 start vanaf de ssd namelijk binnen enkele tellen op. Via Windows Hello log je desgewenst in met je gezicht of vingerafdruk. Wel zo veilig! Hoeveel opslagcapaciteit je nodig hebt, is voor iedereen verschillend. Werk je voornamelijk met cloudtoepassingen waarbij bestanden in een online omgeving zijn opgeslagen? Aan een ssd van 256 of 512 GB heb je waarschijnlijk ruimschoots voldoende. Veel mensen bewaren hun bestanden liever lokaal, zoals dierbare foto’s, video’s en privacygevoelige documenten. In dat geval ligt 1, 2 of zelfs 4 TB opslagruimte meer voor de hand. Dell geeft je hierin volledige vrijheid. Kies tijdens het bestelproces kortweg hoeveel opslagruimte je nodig hebt. 


Gevoel voor detail

Open op de XPS 15 of 17 een Ultra-HD-film op Netflix en je weet niet wat je ziet. Het 4K-scherm met een hoge resolutie van 3840 × 2400 pixels toont werkelijk álle details. Voeg daar Dolby Vision-ondersteuning aan toe en je weet zeker dat je voortaan geniet van een uitstekende beeldkwaliteit met een indrukwekkend kleurbereik. Het scherpe 4K-scherm komt ook voor gebruikers van foto- en videobewerkers goed van pas. Aan de hand van de hoge resolutie voer je correcties met uiterste precisie uit. Wil je een handtekening aan het beeldproject toevoegen? Teken gewoon op de monitor, want het scherm is aanraakgevoelig.

Wie lagere eisen aan de monitor stelt, kan ook een goedkopere laptop met een scherm van 1920 × 1200 pixels overwegen. Voor veruit de meeste pc-taken voldoet dat namelijk prima. Dit Full HD-scherm is overigens niet aanraakgevoelig. Verder bestaat er van de XPS 15 ook nog een variant met een oledpaneel van 3456 × 2160 pixels. Geniet daarmee van natuurgetrouwe kleuren en inktzwarte contrasten. Behoefte aan meer werkruimte? Sluit via thunderbolt of usb-c een externe monitor of televisie aan. Dell levert hiervoor zo nodig een HDMI-adapter mee.

 

Meer weten over de Dell XPS 17 laptop?

Klik hier

Grafische klasbak

Het hoogwaardige scherm van de nieuwe XPS-laptops leent zich logischerwijs voor grafische toepassingen. Aan de hand van de geïntegreerde Intel-videochip speel je bijvoorbeeld video’s in Ultra HD-kwaliteit af en bewerk je foto’s. Maar misschien wil je wel meer grafische taken op de laptop doen. Denk bijvoorbeeld aan animaties maken, videomontages creëren, raw-foto’s bewerken en natuurlijk gamen. In dat geval is een losse videokaart geen overbodige luxe. Dell biedt zijn gebruikers volop keuze.

Schaf de XPS 15 nu met de Nvidia GeForce RTX 3050 of GeForce RTX 3050 Ti aan. Met zo’n kwalitatieve videokaart weet je zeker dat de zwaarste grafische processen zonder haperingen verlopen. De XPS 17 is verkrijgbaar met een Nvidia GeForce RTX 3050 of GeForce RTX 3060. Met alle genoemde videokaarten behoort het spelen van populaire titels als Call of Duty en Borderlands 3 tot de mogelijkheden. Dankzij ondersteuning voor de moderne videotechniek raytracing zien lichtweerkaatsingen en schaduwen in ondersteunde games er zeer realistisch uit. De vier ingebouwde luidsprekers maken het gameplaatje compleet. Hoor exact uit welke richting tegenstanders naderen. 


Overal de snelste internet

Steeds meer huizen, bedrijven en openbare gebouwen zijn voorzien van een snel wifi 6-netwerk. Met een nieuwe XPS-laptop ben je daarop voorbereid. Deze machines pikken op elke locatie namelijk automatisch de snelste internetverbinding op. Download in rap tempo zware bestanden en haal in de hoogste kwaliteit videostreams binnen. Onder de motorkap bevindt zich ook nog een bluetooth5.1-adapter. Koppel bijvoorbeeld een draadloze hoofdtelefoon, headset of oordopjes aan de laptop en geniet anoniem van Spotify-afspeellijsten. Overigens kun je op de 3,5mm-geluidsuitgang ook een bekabelde koptelefoon aansluiten.


XPS-laptop kopen

Als je interesse voor de XPS 15 of 17 is gewekt, kun je hiervoor terecht in de webshop van Dell. Stel zelf je ideale laptop samen. Kies de gewenste processor, geheugenbankjes, harde schijf en videokaart. Bepaal daarnaast welke schermresolutie je wenst. Als besturingssysteem heb je keuze tussen Windows 10 Home en Windows 10 Pro. Dell biedt met de nieuwe XPS 15 en 17 voor elke gebruiker passend maatwerk!

Meer weten over de Dell XPS 17 laptop?

Klik hier