Race nu zelf op Silverstone in F1 2020!

Door: partner-redactie | 07 juli 2020 12:17

#brandedcontent

Voor Formule 1-fans is het deze tijd genieten geblazen. Afgelopen weekend hebben we niet alleen eindelijk van het eerste raceweekend kunnen genieten, vandaag is ook nog eens de early access release van de gloednieuwe F1 2020 game! Wil jij zelf ook een keer racen op Silverstone met jouw zoon/dochter of beste vriend? Doe dan mee met onze winactie onderaan dit artikel!

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Koch Media.

Normaalgesproken zou het Formule 1 seizoen al lang en breed begonnen zijn wanneer de Formule 1-game van dat jaar verschijnt. Dat is dit jaar ietwat anders. Het eerste Formule 1-weekend op de Red Bull Ring hebben we net pas achter de rug. Er bestaat haast geen beter moment om deze game uit te brengen. Nu kun je tegelijk met de start van het seizoen ook je racefanatisme virtueel botvieren.

De Britse ontwikkelaar Codemasters staat al lange tijd aan het roer bij het ontwikkelen van de officiële Formule 1-games. Alle rijders, alle teams én hun auto’s van het 2020 seizoen zitten in deze game, waarvan dit jaar de twaalfde editie verschijnt. Net zoals er elk jaar gesleuteld wordt aan de F1-bolides, wordt er ook elk jaar gesleuteld aan deze Formule 1-game.

Hollandse Glorie

Dit jaar zit er wel een erg Nederlands tintje aan de game. Naast dat we al een tijdje hebben kunnen genieten van Max Verstappen in zijn Red Bull, kunnen we nu ook gaan genieten van commentaar van Olav Mol. Olav Mol is al sinds jaar en dag een bevlogen commentator die voor de Nederlandse fans een feest van herkenning in de game moet gaan worden. Daarnaast is dit de eerste keer dat het circuit van Zandvoort in de game zit! Volgend jaar kunnen we ons pas weer nestellen in de duinen, maar een virtueel rondje op het verbeterde Nederlandse circuit is zeker weten ook de moeite waard.

Niet alleen Zandvoort maakt zijn debuut in de game, ook het circuit in Hanoi Vietnam is voor het eerst in de game te bewonderen. Ook al wordt er dit seizoen niet op elk circuit gereden. In de game is er op alle 22 banen van dit jaar gelukkig wel te racen.


Features

Niet alleen de twee racetracks zijn nieuw. Voor het eerst is het in de game mogelijk om je eigen team op te richten. Met de nieuwe My Team-modus ben je geheel vrij om je eigen rijder, sponsor, motorfabrikant en teamgenoot te kiezen. Wellicht kunnen op deze manier Nico Hülkenberg of Fernando Alonso een terugkeer maken bij jouw team. Net als vorig jaar kun je er dit jaar ook weer voor kiezen om in de Formule 2-klasse te beginnen. Dit geldt dus ook voor jouw eigen team.

Split-screen maakt ook een terugkeer. De modus waarin je samen met iemand gezellig op de bank kunt spelen ontbrak sinds 2014, maar maakt verbeterd een comeback.

Codemasters heeft in acht genomen dat niet iedereen het talent en het uithoudingsvermogen van Lewis Hamilton heeft. Daarom heeft de ontwikkelaar enkele tweaks toegepast in de game. Zo is de stuurhulp verbeterd en kun je ervoor kiezen om een korter seizoen van 10 of 16 races te rijden als een vol seizoen van 22 races je té lang is. Daarnaast wordt er dit jaar een casual mode geïntroduceerd om wat relaxer racen mogelijk te maken. De klassieke carrière en racemogelijkheden als Time Trial en Championships zitten ook weer in de game verwerkt. Daarnaast zitten er voor de fans van het eerste uur 16 klassieke F1-auto’s in de game uit de periode tussen 1988 tot 2010.


Race zelf op Silverstone

De game wordt nog een stuk leuker wanneer je een stuurtje aansluit. De standaard controller of toetsenbord van je pc kan simpelweg de nuances van een F1-auto niet echt goed nabootsen. Nóg leuker wordt het wanneer je uitpakt en de game speelt in een racestoel met pedalen.

Vorig seizoen werd rond deze tijd het circuit van Silverstone verreden. Heb je zelf altijd al op Silverstone willen rijden? Dat kan nu in The Official F1 Racing Centre in Utrecht. Geef je hieronder op voor de winactie en wellicht mag jij samen met jouw zoon, dochter of beste vriend of vriendin een hele dag virtueel racen op Silverstone of één van de andere circuits. Volledig in racestoel met stuurtje, pedalen én force-feedback!

De early access release van F1 2020 lanceert vandaag 7 juli voor Playstation 4, Xbox One en Windows. De officiële release datum is op 10 juli 2020. Later komt de game nog naar het streamingplatform Google Stadia. Er zijn dit jaar twee versies van de game. De Seventy Edition is er om de 70ste verjaardag van de Formule 1 te vieren. Daarnaast is er ook een Deluxe Edition ter ere van de racelegende Michael Schumacher.


Win een dagje racen voor jou en een vriend/vriendin!

Wil jij op 31 juli samen met ons een dagje komen racen in The Official Racing Centre in Utrecht? Dat kan! Je hoeft slechts één vraag te beantwoorden om deel te nemen aan onze winactie, namelijk: Wat was jouw meest indrukwekkende F1-moment door de jaren heen?

Doe mee en wie weet zien we je wel terug op 31 juli 2020 in Utrecht!

*Er zullen tijdens deze dag opnames gemaakt worden voor een gaming livestream. Door je aan te melden voor deze winactie, ga je daar automatisch mee akkoord.

0 Reactie(s) op: Race nu zelf op Silverstone in F1 2020!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.