Snel, licht en schokbestendig: Samsung Portable SSD T5 en T7 Touch

Door: partner-redactie | 16 april 2020 10:40

#brandedcontent

Een computer zonder ssd kan in 2020 echt niet meer. Ssd’s bieden dan ook een hoop voordelen: snel, schokbestendig en superlicht. Voordelen die niet alleen in je computer van pas komen, maar juist ook daarbuiten. Vergeet daarom de externe harde schijf, een portable ssd is het opslagmedium dat je wilt hebben. Samsung heeft met zijn Portable SSD T5 en Portable SSD T7 Touch twee interessante opties. Wat maakt ze het overwegen waard?

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Samsung.

Naast snelheid is een groot voordeel van een ssd ten opzichte van een harde schijf dat een ssd veel compacter en lichter is. Samsung maakt onmiskenbaar gebruik van deze voordelen bij zijn portable ssd’s. De Portable SSD T5 heeft een afmeting van 74 × 57,3 × 10,5 mm en weegt slechts 51 gram. Ook de Portable SSD T7 Touch is met een afmeting van 85 × 57 × 8 mm en een gewicht van 58 gram indrukwekkend klein en licht. Zowel de T5 als de T7 Touch bevatten uiteraard geen bewegende delen en zijn daardoor schokbestendig. Omdat de behuizingen van stevig aluminium zijn gemaakt, heb je met zowel de Portable SSD T5 als de T7 Touch een robuust extern opslagmedium in handen dat je altijd mee kunt nemen.

De Portable SSD T5 is lekker compact en gemaakt van stevig aluminium.

Snel of supersnel

Zowel de Portable SSD T5 als de Portable SSD T7 Touch zijn moderne ssd’s en maken gebruik van de usb-c-aansluiting met ondersteuning voor de hoogste gen2-snelheden. Je krijgt bij beide ssd’s overigens zowel een usb-c-kabel als een usb-a-kabel, zodat je de ssd’s op al je apparaten kunt aansluiten. Qua aansluiting is er dus geen verschil, toch is de T7 Touch veel sneller dan de T5. Het verschil in snelheid wordt in de ssd gemaakt. De T5 maakt gebruik van een sata-ssd met een maximale lees- en schrijfsnelheid van 540 MB/s. De T7 Touch is dankzij een nvme-ssd bijna twee keer zo snel met een leessnelheid van 1050 MB/s en een schrijfsnelheid van 1000 MB/s. Die T5 is alsnog vijf keer zo snel als een externe harde schijf, dus eigenlijk heb je de keuze uit snel of supersnel.

Je data altijd veilig

Een portable ssd is bedoeld om overal mee naar toe te nemen. Er is dus altijd een kans dat je hem ergens vergeet of verliest. Je hoeft je gelukkig geen zorgen te maken dat je data in verkeerde handen vallen. De Samsung Portable SSD’s zijn voorzien van hardwarematige 256bit-AES-versleuteling. Dit is één van de beste versleutelingsalgoritmes die er is. Alleen met het juiste wachtwoord (of als je voor de T7 Touch kiest: de juiste vingerafdruk) krijg je toegang tot de schijf. Let wel op: dat geldt uiteraard ook voor jezelf. Vergeet je het wachtwoord, dan kan zelfs Samsung niet bij je data.

Dankzij veilige versleuteling kun je de T5 en T7 Touch altijd meenemen zonder je zorgen te maken over je data.

Extra gemak met vingerafdrukscanner

Hoewel zowel de Portable SSD T5 als de T7 Touch gebruikmaken van veilige AES-versleuteling is er op veiligheidsgebied wel een belangrijk verschil. De Portable SSD T7 Touch is voorzien van een vingerafdrukscanner. Hierdoor hoef je geen wachtwoord in te tikken om de ssd te ontgrendelen. De vingerafdrukscanner heeft nog een belangrijk voordeel, want je kunt hierdoor de versleuteling ook gebruiken in combinatie met apparaten waarop je geen software kunt installeren. En dan niet alleen pc’s, maar ook je smart-tv of spelcomputer. Je hoeft met de Portable SSD T7 Touch dus nooit te kiezen tussen veiligheid of gemak.

De Portable SSD T7 Touch is voorzien van een vingerafdrukscanner.

Altijd een goede keuze

Er is geen foute keuze: zowel de Samsung Portable SSD T5 als de Portable SSD T7 Touch zijn indrukwekkende externe ssd’s. Ze zijn licht, schokbestendig en lekker snel. De vraag is alleen of je genoeg hebt aan ‘gewoon’ snel, of dat je de allerbeste prestaties eist en geen seconde te lang wachten op een kopieeractie? Houd er wel rekening mee dat de snelheid bij een kopieeractie natuurlijk ook afhangt van de ssd in je computer, dus alleen als ook je pc voorzien is van een snelle m.2-nvme-ssd zul je de hoogste snelheid halen.

Vind de SSD die bij jou past!

0 Reactie(s) op: Snel, licht en schokbestendig: Samsung Portable SSD T5 en T7 Touch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.