Snel, stabiel en draadloos internet voor je thuiskantoor

Door: partner-redactie | 19 mei 2020 15:25

#brandedcontent

Of je nu thuis aan het werk bent voor je werkgever of omdat je – al dan niet tijdelijk – je kantoor runt vanuit huis: snel en stabiel internet is daarbij onmisbaar. Want werken vanuit huis vraagt nogal wat van je verbinding. Videobellen vinden we de gewoonste zaak van de wereld, maar verbruikt behoorlijk wat bandbreedte. Het versturen van grote bestanden doet dat ook, maar duurt daarnaast ook nog eens heel lang. De devolo Magic 1 WiFi mini helpt je het draadloos netwerk te realiseren dat je nodig hebt.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met devolo.

Wifi heeft onterecht nog weleens een slechte reputatie. Er wordt ook wel beweerd dat draadloos internet traag is en totaal niet stabiel. Dat is soms waar, maar alleen als de infrastructuur niet op orde is. Daarnaast zijn er allerlei factoren in huis die de prestaties van je draadloze netwerk in de weg kunnen staan. Denk hierbij aan de leidingen in huis, maar ook zaken als dik (en gewapend) beton kunnen ervoor zorgen dat je, bijvoorbeeld op de bovenverdieping minder goed draadloos internet hebt dan beneden.

Sluiproutes

Wanneer je met je auto in een lange file staat, zou je het liefst een sluiproute nemen om die blokkade te omzeilen. Dat is eigenlijk precies wat de devolo Magic 1 WiFi mini doet. Deze oplossing van devolo maakt gebruik van powerlinetechnologie. Naast het feit dat de adapters je voorzien van draadloos internet, reist het signaal ook via het stopcontact en omzeilt daarmee alle blokkades die het mogelijkerwijs tegen zou kunnen komen. Zo komt het signaal feilloos terecht bij een andere adapter in huis, die de betreffende ruimte vervolgens voorziet van snel en stabiel draadloos internet. Elke adapter is daarnaast voorzien van een ethernetpoort, zodat je daar je apparaten eenvoudig op kunt aansluiten als draadloos internet om wat voor reden dan ook geen optie is voor een bepaald apparaat (denk aan een netwerkprinter zonder draadloze functie).

Snelle mesh-wifi

Het devolo-netwerk dat je creëert met de Magic 1 WiFi mini is niet alleen zeer stabiel in elke ruimte, maar daarnaast kun je er snelheden via powerline mee halen tot maar liefst 1200 Mbit/s. Dat is voldoende voor al je thuiskantoor-activiteiten plus alle activiteiten die je gezinsleden/huisgenoten genereren bij elkaar, zélfs als dat betekent dat ze video’s aan het streamen zijn, terwijl jij een vergadering houdt via video. Daarnaast biedt het netwerk veel bewegingsruimte, met een bereik van 400 meter via powerline. Dit betekent dat je, nu de zon weer wat meer gaat schijnen, ook prima buiten aan de slag kunt zonder dat je daarvoor snelheid of stabiliteit hoeft in te leveren.

Bekijk de devolo Magic 1 WiFi mini op www.devolo.nl

Gebruiksvriendelijk

Een stabiel en snel draadloos netwerk is fijn, maar je wilt natuurlijk geen fortuin kwijt zijn aan een installateur om de boel werkend te krijgen. Gelukkig is de devolo Magic 1 WiFi mini zeer gebruiksvriendelijk. Je kunt, aan de hand van duidelijke instructies, ervoor kiezen dat de adapters het draadloze netwerk van je router overnemen, zodat je op je apparaten geen enkele instelling hoeft te veranderen. Wanneer je een nieuwe adapter zou toevoegen, worden deze instellingen ook automatisch overgenomen, je kunt dus eenvoudig uitbreiden en wijzigen. Wel is het belangrijk dat je de adapters rechtstreeks in het stopcontact stopt en niet in een stekkerblok. Thuiswerken, of dit nu voor je eigen bedrijf is of voor een werkgever, is niet mogelijk zonder snel en stabiel internet. En of je nu gaat voor draadloos of bedraad, de devolo Magic 1 WiFi mini zorgt ervoor dat je je over je netwerk nooit meer zorgen hoeft te maken, zodat je je kunt richten op wat er toe doet in je werksituatie.

Deze pagina is tot stand gekomen in samenwerking met devolo.

0 Reactie(s) op: Snel, stabiel en draadloos internet voor je thuiskantoor

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.