Tips die ervoor zorgen dat je computer langer meegaat

Door: partner-redactie | 29 maart 2021 14:54

#brandedcontent

De computer neemt een steeds prominentere rol in binnen ons leven. Deze trend is al jaren gaande! Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van de computer om online te shoppen, om de Easyswitch energievergelijker te gebruiken voor een snelle energy comparison, om onze vakantie te boeken, enzovoorts. Vaak blijkt dat mensen nog niet alle stappen doorlopen om hun computer schoon en op kracht te houden. Denk bijvoorbeeld aan het reinigen van de ventilatoren in de computer. Of wat te denken van het toetsenbord? Spuit er eens met wat lucht onder, om te zien hoeveel vuil zich onder de toetsen heeft opgehoopt. Vuil wat de werking van het toetsenbord en de computer als geheel negatief kan beïnvloeden. Op deze pagina vind je een aantal handige tips die maken dat je computer langer mee zal gaan.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Easywitch

Tip 1: ruim de computer regelmatig op 

Door de tijd heen raakt de computer vervuild. Niet alleen letterlijk, in de vorm van vuil onder het toetsenbord, maar ook figuurlijk. Iedere website die je bezoekt slaat bestanden op in de browser en daarmee op je computer. Hetzelfde geldt voor het installeren van nieuwe programma’s. Lang niet alle bestanden die op je computer achterblijven heb je nodig voor het gebruik van zo’n programma. Er zijn handige tools te vinden die je helpen je computer schoon en daarmee snel te houden. Een goed voorbeeld hiervan is CCleaner. 

Tip 2: breng de computer naar een computerwinkel 

Breng niet alleen je auto eens per jaar naar de garage voor een grote beurt, maar laat ook je computer controleren door een computerwinkel. Men kan de onderdelen van je computer hier nalopen om te beoordelen of deze versleten of beschadigd zijn. Ook kan men de computer van binnen grondig reinigen, zodat de ventilatoren beter zullen blijven functioneren. Iets wat belangrijk is voor de prestaties van de computer in z’n algemeenheid. 

Tip 3: wees een beetje lief voor de batterij 

Wanneer je een laptop gebruikt, is het belangrijk om een beetje lief te zijn voor de batterij. Tegenwoordig is het bij veel laptops niet meer mogelijk om de batterij te vervangen, als deze zwakker wordt. Het maakt dat je een nieuwe laptop moet kopen, als de batterij stuk gaat. Je bent lief voor de batterij door de computer dagelijks af te sluiten en deze niet uren achtereen aan een oplader te leggen. Merk je dat de batterij steeds sneller leeg begint te lopen? Stel dan de spaarstand van je laptop in. 

0 Reactie(s) op: Tips die ervoor zorgen dat je computer langer meegaat

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.