Waarom je een internet-only-abonnement moet overwegen

Door: partner-redactie | 18 november 2021 10:59

#brandedcontent

Steeds meer consumenten kiezen een internet-only-abonnement voor thuis. De voornaamste voordelen zijn duidelijk: je betaalt alleen voor wat je nodig hebt, dus je maandfactuur is lager. Met die besparing kun je bijvoorbeeld een abonnement op je favoriete videostreamingsdienst nemen, ook een om tv mee te kijken. Lees meer over een internet-only-abonnement en over hoe je je wifinetwerk verbetert.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Ziggo

Een internetabonnement met hoge up- en downloadsnelheden is voor veel mensen – terecht – erg belangrijk. Of daar ook toegang tot allerlei tv-zenders en eventueel vast bellen bij zit, maakt steeds minder mensen uit. Sterker nog: de vraag naar abonnementen zonder verplichte tv-ontvanger en toegang tot vast bellen neemt jaarlijks toe. Ziggo springt hierop in door een internet-only-abonnement aan te bieden. Met dit abonnement heb je toegang tot betrouwbaar en razendsnel internet, zonder dat je extra betaalt voor televisiezenders en vaste telefonie. Dat scheelt een tv-ontvanger in je tv-meubel en ook in de portemonnee. Een internet-only-abonnement is maandelijks namelijk flink voordeliger. 

Kijk (geen) tv met streamingdiensten

Met de euro’s die je maandelijks bespaart, kun je bijvoorbeeld een abonnement op je favoriete videostreamingsdienst nemen. Netflix, Amazon Prime Video, Apple TV+, Disney+ of toch een andere? Het aantal streamingsdiensten blijft maar groeien, net als het kijkaanbod. Je kijkt lekker reclamevrij en steeds vaker in haarscherp 4K, een resolutie waar tv-zenders niet aan kunnen tippen. 4K-video wordt steeds interessanter omdat meer en meer mensen een 4K-tv in de woon- of slaapkamer hebben staan.

Met zoveel streamingsdiensten en het uitgebreide kijkaanbod is er altijd wat te zien, maar wat als je graag elke avond het journaal volgt of je favoriete voetbalclub wil zien spelen? Ook daar is een streamingsdienst voor, namelijk NLZiet. Met dit scherp geprijsde abonnement heb je toegang tot 36 Nederlandse tv-zenders. Kijk live, terug en vooruit op je smartphone, tablet, computer en natuurlijk je tv. Van het journaal en talkshows tot kinderprogramma’s, de UEFA Europa League en Chateau Meiland: je ziet hetzelfde als met een regulier tv-abonnement, maar in veel gevallen met minder reclameblokken. 

Streamingdiensten vereisen goed internet

Videostreamingsdiensten werken alleen als je smart-tv of mediaspeler als Chromecast met het internet verbonden is. Stabiel en snel internet welteverstaan, want matige wifi leidt tot haperend en onscherp beeld. En als íets je uit je favoriete film of serie haalt.. Vermijd onnodige problemen door een internetabonnement bij een gerenommeerde provider af te nemen en controleer welke snelheid het beste bij jouw streamingsgebruik past. Kijken jullie thuis vaak op meerdere schermen tegelijk of graag in haarscherpe 4K-resolutie? Dan kun je het beste een internetabonnement met de hoogste up- en downloadsnelheid nemen. En een praktische tip: ga eens na of je smart-tv of slimme mediaspeler een ethernetpoort heeft. Ja? Sluit het apparaat dan bij voorkeur bedraad aan op je router, want een bedrade internetverbinding is betrouwbaarder dan wifi én biedt de maximale snelheid van je internetabonnement.    

SmartWifi

Gelukkig kun je ook genoeg doen om je wifinetwerk te optimaliseren. En dat begint bij de beste router kiezen. Dat is een meshrouter, oftewel een basispunt met verschillende satellieten die je verspreid door je huis plaatst of ophangt. De satellieten zijn met het basisstation en met elkaar verbonden en creëren zo overal in huis uitstekende wifi. Een meshrouter is vooral handig als je merkt dat je huidige router moeite heeft om op elke verdieping snelle en stabiele wifi te leveren. Bijvoorbeeld omdat je een groot huis hebt. Ziggo speelt hier slim op in: het witte ConnectBox-modem dat je als Ziggo-klant al voor internet hebt, functioneert ook als basisstation voor SmartWifi. SmartWifi zorgt ervoor dat het modem automatisch naar de beste frequentie schakelt om het beste wifisignaal naar al je apparaten te sturen en verdeelt de wifisnelheid slim over de verbonden apparaten.

Je breidt SmartWifi uit met SmartWifi pods: slimme wifi-versterkers die je gewoon in het stopcontact steekt om de wifi in een kamer te verbeteren. SmartWifi pods communiceren met het modem en zijn hiermee de satellieten van het meshsysteem. Slim bedacht is de ethernetpoort op een SmartWifi pod, zodat je een apparaat rechtstreeks kunt aansluiten.

Heb jij SmartWifi pods nodig? Dat check je vooraf via de gratis SmartWifi-app, die op gebruiksvriendelijke wijze je wifinetwerk scant. De app geeft daarna aan of je één of meerdere SmartWifi pods nodig hebt en zo ja, in welke ruimte(n). Fijn is dat je de SmartWifi Pods los, per twee en per drie kunt aanschaffen. Het is zelfs mogelijk om ze te lenen, wat je slechts een paar euro per maand kost. Handig is dat je de SmartWifi-app ook gebruikt voor de installatie van de wifiversterkers en het beheer van je wifinetwerk. Zo helpt Ziggo op alle manieren bij het verbeteren van je wifi.