Waarom je je pc vandaag nog wil opschonen

Door: partner-redactie | 10 maart 2020 09:57

#brandedcontent

Werken met een nieuwe pc voelt ongeveer zo fijn als slapen onder een net gewassen dekbed. Windows heeft nog niet te lijden onder allerlei gebruikssporen en alles werkt snel, soepel en naar behoren. Maar naarmate je de computer langer gebruikt, zul je merken dat hij steeds langzamer wordt. Programma’s starten minder snel, haperen tijdens het gebruik, of beginnen zomaar ineens te crashen. Dan is het tijd om je computer op te schonen.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met IObit

Dat is natuurlijk helemaal geen gek idee, even een bezem door je pc halen. Maar waar je in huis precies weet waar het stof ligt, is dat op je computer een heel stuk minder duidelijk. Een grote schoonmaak is dan ook wenselijk in zo’n geval. Dat kan, als je wil, volledig handmatig. Het probleem daarbij is echter ten eerste dat het behoorlijk wat tijd in beslag kan nemen en ten tweede dat het niet zonder risico is. Als je niet precies weet wat je doet, kun je met één verkeerde handeling je volledige besturingssysteem om zeep helpen, en dat is natuurlijk het tegenovergestelde van wat je wil.

Kwetsbaarheden voorkomen

Kwetsbaarheden voorkomen Toch is het opschonen van je pc geen overbodige luxe. Niet alleen wordt het systeem er stukken sneller van, het is ook essentieel om systeemfouten en kwetsbaarheden in het besturingssysteem te voorkomen. Gelukkig zijn er gratis programma’s die speciaal zijn ontwikkeld om je deze taak uit handen te nemen. Een voorbeeld van zo’n programma is Advanced SystemCare 13. Dit programma is de spreekwoordelijke bezem die je met één muisklik door je pc kunt halen. Zo schoont het programma overbodige bestanden grondig op, hetgeen leidt tot meer ruimte en meer snelheid.

PC versnellen

Ophoping van overbodige bestanden kan jouw pc vertragen. Advanced SystemCare 13 schoont dergelijke bestanden grondig op om je pc te versnellen en ruimte vrij te maken. In één klik worden meer dan 26 soorten overbodige bestanden verwijderd, zoals systeem logs, tijdelijke bestanden, afbeelding caches en updates caches. Dit geldt overigens voor de bestanden in alle accounts, dus niet alleen het account waarmee je bent ingelogd. Hiermee zorgt Advanced SystemCare 13 voor een krachtige opschoning en versnelling van niet alleen oudere computers die trager zijn geworden, maar ook voor nieuwe computers, omdat alle inefficiënte delen van Windows worden gladgestreken.

Het opschonen van je pc betekent echter niet alleen het sneller maken van het systeem, maar ook het verwijderen van zaken die je privacy in het geding kunnen brengen. Om die reden verwijdert Advanced SystemCare 13 privacysporen van ruim 200 programma’s. Het programma wordt bovendien geleverd met een Privacy Schild dat je kunt inzetten om specifieke bestanden en mappen te beschermen tegen ogen waarvoor ze niet bestemd zijn. Het Privacy Schild blokkeert daarnaast verdachte processen die toegang proberen te krijgen in real-time, omdat voorkomen nu eenmaal beter is dan genezen. Verdachte links in websites, maar ook in e-mail van bijvoorbeeld Gmail, Outlook en Yahoo Mail binnen IE, Firefox, Chrome en Edge worden automatisch geblokkeerd.

Om ervoor te zorgen dat je computer niet alleen schoon is, maar ook schoon blijft, is het programma voorzien van een Software Updater, waarmee alle populaire programma’s veilig en eenvoudig kunnen worden bijgewerkt naar de nieuwste versie, zonder dat je je zorgen hoeft te maken om de vervuiling van je systeem. Programma’s die niet betrouwbaar zijn worden daarbij direct geblokkeerd, zodat je niet per ongeluk iets installeert dat schadelijk is voor je systeem.

Advanced SystemCare 13 is een zeer eenvoudig alles-in-één programma, dat je helpt je Windows-systeem in optimale conditie te houden. De interface is ontworpen met de gebruiker in gedachten en daardoor zeer gebruiksvriendelijk. Zowel de onervaren computergebruiker die in één druk op de knop alle problemen op wil lossen, als de meer ervaren gebruiker die graag zelf de controle wil houden, kan dit programma inzetten om de computer weer te laten functioneren alsof hij net uit de fabriek komt rollen, en in sommige gevallen zelfs nog beter.

En hoe waardevol dit alles ook is, de makers van dit programma hebben een volledig gratis versie gemaakt van de software, zodat je niets hoeft te betalen om je systeem te optimaliseren. Je vindt de meest recente versie van Advanced SystemCare hier.

3 Reactie(s) op: Waarom je je pc vandaag nog wil opschonen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 12 maart 2020 16:35 janletema@planet.nl
  Om mijn overige 10086 problemen op te lossen moet ik wel een upgrade kopen. En ik dacht dat het gratis was.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 12 maart 2020 23:50 kruijs
  Moet je eerst IoBit software installeren en daarna Malwarebytes AdwCleaner draaien dan schrik je je te pletter. Snap niet dat jullie dit promoten. Krijg je zeker centjes voor. Ccleaner of Privazer doen al jarenlang een betere job zonder randnarigheid.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 mei 2020 16:25 jan.keus@gmail.com
  Advanced systemcare is een verrot programma dat je PC gijzelt. Ik snap niet dat na eerdere probleemmeldingen (vanaf ca. 2010) Computer!Totaal dit aanprijst.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.