Wat kan ik besparen als ik overstap in 2021

Door: partner-redactie | 16 februari 2021 11:18

#brandedcontent

Het is algemeen bekend dat overstappen naar een andere internetprovider lucratief kan zijn. Toch zijn er veel mensen die hier vraagtekens bij hebben. Het kan toch niet altijd ergens anders goedkoper zijn? Ja, dat kan wel! Providers bieden namelijk vaak zelf lagere tarieven aan dan op jouw maandfactuur staan, puur om de concurrentie af te troeven. Maar zolang je zelf niet in actie komt, zal de provider ook niet geneigd zijn om jouw tarieven te verlagen. Simpel toch? Daarom is het zinvol om regelmatig jouw tarieven voor internet en tv te vergelijken met die van andere aanbieders.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Overstappen.nl.

Appels en peren

Als je een zuivere vergelijking wilt maken, is het belangrijk om uit te gaan van exact dezelfde abonnementsvorm. Dat is vaak lastig, omdat er veel verschillende pakketten worden aangeboden. Bovendien bieden providers daarnaast vaak allerlei gratis extra’s binnen het standaard pakket of gebruiken ze een welkomstbonus of tijdelijke korting om je over de streep te trekken. Daardoor wordt het al snel appels met peren vergelijken. Je moet goed weten waarop je moet letten. Voor internet is dat meestal wel te doen, omdat daarbij vooral de snelheid van je verbinding bepalend is voor de prijs. Bij tv is dat wat lastiger, omdat de samenstelling van pakketten kan variëren.

Opzegtermijn

Ook de contractvoorwaarden spelen een belangrijke rol. Ga je de tarieven voor internet vergelijken, let dan bijvoorbeeld ook op de gestelde opzegtermijn. Als je tekent voor een langere periode, is dat de provider vaak een extra korting waard. Overigens is dat een tamelijk gangbare werkwijze, die we in vrijwel elke branche tegenkomen. Verder zijn er nog wat andere opties die je zou moeten checken om tot een eerlijke vergelijking te kunnen komen. Wordt er bijvoorbeeld een gratis antivirusprogramma of spamfilter aangeboden? Krijg je wellicht gratis ruimte voor het hosten van je eigen website? Ook dat zijn elementen die van belang kunnen zijn.

Hoeveel bespaar je?

Wat je daadwerkelijk gaat besparen, valt niet eenvoudig te zeggen. Het hangt er natuurlijk vooral vanaf hoe goed je huidige tarief al is. Er zijn gevallen bekend van mensen die overstapten en op jaarbasis maar liefst driehonderd euro minder hoefden te betalen voor een vergelijkbaar pakket. Er zijn echter ook overstappers voor wie het slechts een paar tientjes scheelde. Maar zeker in deze tijd is elk voordeel meegenomen, want dat geld kun je ongetwijfeld aan iets leuks besteden…!

0 Reactie(s) op: Wat kan ik besparen als ik overstap in 2021

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.