Wij bewijzen: budget-tech Action is prima bruikbaar

Door: Daan Doedens | 22 december 2017 08:00

Nieuws

Is goedkoop altijd duurkoop, of gaat die vlieger lang niet altijd meer op? Computer!Totaal heeft twintig elektronische budgetgadgets van prijsvechter Action getest. De resultaten zijn op z’n minst verrassend te noemen.

Vaste bezoekers van Action kijken niet meer op van de doorgaans extreem lage prijzen van de artikelen die in de budgetwinkel te vinden zijn. Toch blijft het fascinerend: een sd-kaartlezer voor je iPhone voor 75 cent, of een optische computermuis voor nog geen 2 euro. Want wat mag je verwachten van producten met zo’n abnormaal lage prijs?

20 producten voor 100 euro

Met die vraag in het achterhoofd toog Computer!Totaal naar de Action, om met 20 producten met een gezamenlijke waarde van nog geen 100 euro weer naar buiten te komen. Vervolgens zijn alle items aan een test onderworpen en naderhand voorzien van een score ¬– en die zijn soms, tegen verwachting in, opvallend hoog.

De sd-kaartlezer voor de iPhone (die van 75 cent) krijgt zelfs 4,5 sterren!

“Over de gehele linie valt de kwaliteit van budget-elektronica alleszins mee. Vooral eenvoudige producten met een bescheiden omvang zijn over het algemeen prima bruikbaar”, stelt redacteur Maikel Dijkhuizen, die voor zijn test onder meer powerbanks, afstandsbedieningen, speakers, selfiesticks, (slimme) verlichting, kabels en koptelefoons afkomstig van Action uitprobeerde. Zo ging een Bluetooth Audio Receiver van het tamelijk onbekende merk Maxxter met 4 van de maximaal 5 sterren aan de haal. De eerder genoemde sd-kaartlezer voor de iPhone (die van 75 cent) krijgt zelfs 4,5 sterren!

Toch rommel?

Zit er dan echt geen rommel tussen? Helaas wel. “De goedkope (bluetooth)speakers en hoofdtelefoons die Action verkoopt klinken over het algemeen nogal matig”, aldus Dijkhuizen. Een setje speakers, eveneens van het merk Maxxter, moet het in de test dan ook doen met slechts 1 ster. “Maar zolang je je tot de simpele elektronicaproducten beperkt, bespaar je daarmee behoorlijk wat euro’s én teleurstellingen.”

Wil je het hele artikel (11 pagina's!) gratis in je mailbox? Vul hieronder je e-mailadres in en we sturen je de PDF toe.

E-mailadres

1 Reactie(s) op: Wij bewijzen: budget-tech Action is prima bruikbaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 24 december 2017 09:35 Kasander1
    Ik neem zelf geregeld een maxxter act-spk-bt-03 van de Action mee maar goed geplaatst geeft dat kleine ding best wel een bak geluid. Natuurlijk geen high defenition maar ik ben ook geen geluidspurist (meer).
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.