De 10 beste games voor de Xbox One

Door: gamer-nl | 23 januari 2016 10:20

Review

Als het om verkochte consoles in Europa gaat, legt de Xbox One het af tegen de PlayStation 4. Dat zegt niet alles over de games voor de Xbox One, want tot nu toe is menig moderne klassieker op de console verschenen. Wij maken alvast de balans op: wat zijn de beste games op de Xbox One?

Sunset Overdrive

Sunset Overdrive laat zich moeilijk beschrijven. Het spel schotelt je meer bizarre schouwspelen voor dan LSD en is op het hoogtepunt van de actie kleurrijker dan siervuurwerk in een Jamin-vesting. Onlogischer, meer over-the-top en chaotischer dan Sunset Overdrive komen we games zelden tegen. En juist dat maakt Sunset Overdrive, ondanks de nodige minpunten, een exclusieve game die je een kans moet geven.

Sunset Overdrive waait als een gestoord frisse wind door het open wereld-genre.

Ori and the Blind Forest

Ori and the Blind Forest is een metroidvania - te herkennen aan het tweedimensionale perspectief, één grote map en talrijke upgrades en updates, maar niet zomaar een metroidvania. De muziek, stijl en symboliek maken dat je dagenlang in de kleurrijke wereld vertoeft. Sporadisch heb je geen keus, want de puzzels die je steeds nieuwe gedeeltes van de spelwereld laten verkennen, kunnen behoorlijk vernuftig zijn.

Ori and the Blind Forest wedijvert met Metroidvania-grootheden en onderstreept bovendien dat vorm en inhoud niet per se los van elkaar staan.

Destiny

Sommige lezers begrijpen niet dat Destiny in de lijst staat en dat begrijpen we. Destiny tilt het idee van een haatliefdeverhouding naar een hoger niveau. Dankzij de rpg-structuur, de sterk verweven competitieve en coöperatieve gameplay en de Halo-'driehoek' van granaten gooien, slaan en schieten is het een uitdaging om na een uurtje spelen niet verslaafd te raken.

Destiny is wel degelijk iets speciaals, maar ook omdat Destiny het bloed onder je nagels vandaan kan halen. Bijvoorbeeld met de ongeplande devaluatie van bestaande content door dlc, de dlc-structuur in het algemeen en de triviale random number generation. Na zevenhonderd uur spelen wacht ondergetekende nog altijd op zijn Gjallarhorn.

We zijn écht helemaal klaar met Destiny. We kunnen écht niet wachten op nog meer Destiny.

Grand Theft Auto 5

Een remaster van de game die één consolegeneratie geleden uitkwam, maar het moge duidelijk zijn het hier geen simpele poort betreft. De argumenten voor de aanschaf van dit geüpdatete zandbakavontuur zijn legio. Anno 2015 is het schrijfwerk nog altijd toonaangevend, heef het virtuele Los Angeles als satirische speeltuin voor volwassenen niets aan diepgang ingeleverd en ziet alles er dankzij de verbeterde graphics schitterend uit. Bovendien is GTA Online op dit moment beter en uitgebreider dan het ooit geweest is, ook dankzij de coöperatieve Heists-missies.

De beste game van 2013 is mooi fijngeslepen en voorzien van de nodige extra content, waardoor GTA 5 voor de huidige generatie consoles meer is dan een standaard overzetting.

Rise of the Tomb Raider

Rise of the Tomb Raider gaat verder waar de uitstekende reboot ophield. Een teleurstellend verhaal mag de pret niet drukken. De game maakt namelijk grote stappen voorwaarts in de combat. Gevechten zijn spannend en kunnen op veel verschillende manieren verlopen. De puzzels zijn daarbij interessant en er is genoeg te doen in de wijde omgevingen, die qua ruimte er vooruit op zijn gegaan in vergelijking met het vorige deel. De game komt uiteindelijk ook naar pc en PlayStation 4, maar deze tijdelijke exclusive is voor nu zeker een must-have voor alle Xbox-gamers.

Rise of the Tomb Raider gaat verder waar de uitstekende reboot ophield.

Overwatch

Overwatch is veel meer dan de zoveelste online shooter. De jongste telg van Blizzard laat je de uiteenlopende vaardigheden van Heroes tot pixelprecieze perfectie meesteren, terwijl het spel tegelijkertijd een van de meest toegankelijke shooters in zijn soort is. Want je hoeft niet goed te kunnen richten om in Overwatch te schitteren: ook als Healer of een andere Support-klasse kun je belangrijk zijn voor je team. De vloeiende actie, lage instapdrempel en onuitputbare charme van hecht samenwerken maken van Overwatch een shooter die nog jaren gespeeld zal worden.

Overwatch is bij uitstek een game voor iedereen: zowel beginnende shooter-spelers als ervaren rotten halen er plezier uit.

The Witcher 3: Wild Hunt

"The Witcher 3: Wild Hunt is bijna de perfecte game", "Een tsunami aan vermakelijke content" en "Deze game vertelt een verhaal dat in geen boek of film te vatten is". Het zijn willekeurige citaten uit de recensie van The Witcher 3: Wild Hunt. The Witcher 3 weet zowel met zijn omvangrijke wereld als met kleine details ons hart te stelen. Duister, bloederig en vol content: The Witcher 3 is in alle facetten een onvergetelijk rog-avontuur.

The Witcher 3: Wild Hunt is bijna de perfecte game.

Titanfall

Titanfall is een van de weinige nieuwe exclusieve shooters die deze consolegeneratie rijk is. De game kreeg na release kritiek te verduren: het luchtige, beperkte Titanfall was niet de Call of Duty-killer waar de prille fanbase op hoopte. Als je al double jumpend door de toffe maps vliegt, de ene na de andere wall run aan elkaar rijgt en double kills uitdeelt alsof het waterijsjes zijn op een zomeravond, zit je daar totaal niet mee. Dan is Titanfall de vermakelijke shooter die het wil zijn.

Bovendien heeft Respawn Entertainment niet stilgezeten en nieuwe modi, cosmetische opties en zelfs een 'zwarte markt' voor Burn Cards toegevoegd. Titanfall heeft broodnodig een sequel nodig om weer relevant te zijn, maar we geven graag toe dat we de game nog altijd heel graag spelen.

Het is bijna bewonderenswaardig hoe ontzettend fris en leuk Titanfall is, want de shooter introduceert nauwelijks nieuwigheden en verkent vooral bekend terrein.

Halo 5: Guardians

343 Industries is geen Bungie en laat dat positief blijken met Halo 5: Guardians, een unieke Halo-game die het restant van de serie na Halo 4 weer perspectief biedt. De ontwikkelaar geeft het singleplayeravontuur weer de feel van een AAA-sciencefictionepos, terwijl de verslavende multiplayer bij vlagen doet denken aan de hoogtijdagen van Halo 2.

Wat zou er met de reeks zijn gebeurd als 343 Industries zich niet had herpakt? Dat is een valide vraag, waar we dankzij Halo 5: Guardians gelukkig geen seconde bij stil hoeven te staan.

Forza Horizon 2

Forza Horizon 2 combineert plezier, vrijheid en een lekker zomers festivalgevoel. Of je nu van Italiaanse sportwagens houdt of liever de paden afgaat in een robuuster voertuig, in Forza Horzion 2 kan het allemaal. De Bucketlist- en Showcase-evenementen, waarin je het bijvoorbeeld opneemt tegen een denderende trein of straaljager, geven je die gewilde endorfineboost. De euforische muziek en realistische moddereffecten tijdens een flinke plensbui maken het festivalgevoel compleet.

Forza Horizon 2 is een vervolg volgens het boekje: hetzelfde concept, maar dan met veel meer content en betere afwerking in bijna elke opzicht.

Eervolle vermeldingen

We geven goede games graag alle lof die ze verdienen, maar bij een toplijst sneuvelen altijd een aantal lievelingen. Dat de volgende games de lijst net niet gehaald hebben is overigens net zo pijnlijk als mooi. Het bewijst immers hoe goed de PS4 qua games bezet is. De games die het net niet hebben gehaald, zijn: Far Cry 4, Middle Earth: Shadow of Mordor, Battlefield 4, Diablo 3: Reaper of Souls, Fallout 4, Life is Strange, Divinity: Original Sin Enhanced Edition, Minecraft, Halo: The Master Chief Collection, Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain en Just Cause 3.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Gamer.nl

0 Reactie(s) op: De 10 beste games voor de Xbox One

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.