Borderlands: The Handsome Collection

© PXimport

Borderlands: The Handsome Collection

Geplaatst: 9 april 2015 - 04:04

Aangepast: 16 november 2022 - 09:51

Redactie ID.nl

PS4 REVIEW - De beste game met co-op van de laatste jaren? Gears of War. De leukste game met co-op? Borderlands! Uren heb ik doorgebracht met deze cel shaded RPG. Bergen met loot verzamelen, lachen om de (soms wat irritante) ClapTrap en vooral lekker de omgeving verkennen. Ik baalde vorig jaar dat het laatste deel, Borderlands: The Pre-Sequel, alleen voor de vorige generatie consoles verscheen. Gelukkig maken Gearbox en 2K Games ons nu blij met Borderlands: The Handsome Collection. De opgepoetste versies van Borderlands 2 en The Pre-Sequel zijn nu te spelen op de nieuwe generatie consoles. Hoe tof is dat!?

8/108/10PS4 REVIEW - De beste game met co-op van de laatste jaren? Gears of War. De leukste game met co-op? Borderlands! Uren heb ik doorgebracht met deze cel shaded RPG. Bergen met loot verzamelen, lachen om de (soms wat irritante) ClapTrap en vooral lekker de omgeving verkennen. Ik baalde vorig jaar dat het laatste deel, Borderlands: The Pre-Sequel, alleen voor de vorige generatie consoles verscheen. Gelukkig maken Gearbox en 2K Games ons nu blij met Borderlands: The Handsome Collection. De opgepoetste versies van Borderlands 2 en The Pre-Sequel zijn nu te spelen op de nieuwe generatie consoles. Hoe tof is dat!?

Bulkt van de content

Coöperatief knallen, uitgebreide RPG-elementen, leuke personages, geweldige humor, toffe eindbazen... de Borderlands-franchise heeft een speciaal plekje in mijn gamershart veroverd. Hoe jammer was het dan ook om vorig jaar te horen dat Borderlands: The Pre-Sequel alleen voor de oude generatie consoles zou verschijnen. Hoe halen ze het in hun hoofd!? In de Pre-Sequel review was dit ook een terechte opmerking. In gedachten biggelde een spreekwoordelijk traantje van geluk over mijn wangen bij de aankondiging van Borderlands: The Handsome Collection voor de nieuwste consoles. Oh yeah!

Naast de eerder genoemde review van The Pre-Sequel, verwijs ik je ook graag naar de uitgebreide Borderlands 2 review. Ruim 2,5 jaar geleden doken we in de bijzondere wereld van Pandora, om er tientallen zo niet honderden uren later pas weer uit te komen. Borderlands 2 bulkt van de content! Zeker nu de game, net als de Game of the Year-uitvoering, meteen gebundeld is met alle DLC. Qua content is The Pre-Sequel een stuk kariger en dat is bij deze herziene uitgave niet anders, al krijg je er nog wel de recente uitbreiding 'Claptastic Voyage' als download bij. Toch maakt dat op het totaal weinig uit, want je krijgt gewoon 2 toffe games voor de prijs van 1. Het is wel jammer dat de eerste Borderlands-game schittert door afwezigheid. Met die erbij was het pas echt een complete collectie geweest.

[video poster=http://movies2.gamersnet.nl//movies/2015/ben_10_omniverse_2/borderlands_the_handsome_collection_launch_trailer_hd1080p.jpg controls]http://movies2.gamersnet.nl//movies/2015/ben_10_omniverse_2/borderlands_the_handsome_collection_launch_trailer_hd1080p.mp4[/video]

Technisch hoogstandje

Visueel hebben zowel Borderlands 2 als The Pre-Sequel een stevige poetsbeurt gekregen. In volle 1080p en met een vloeiende 60 frames per seconde speelt het heerlijk soepel. Helaas is dit technische hoogstandje niet altijd aanwezig. Er zijn momenten waarop het beeld wat minder vloeiend verloopt. Vooral The Pre-Sequel heeft hier nogal eens last van en deze game is duidelijk de mindere port van de twee. Ook als je de game lokaal coöperatief speelt in split screen gaat het grafisch een tandje omlaag. Samen met het feit dat de menu's niet lekker meeschalen, kan dit nogal eens onhandig werken. Desondanks blijft het hele dikke fun om in co-op Pandora of Elpis onveilig te maken.

Goed nieuws is er ook voor gamers die nog een savegame op hun PlayStation 3, PS Vita of Xbox 360 hebben staan. Je kunt namelijk je savegame overzetten, zodat onder andere je character level, voltooide missies, Badass Points en inventaris direct beschikbaar zijn in de Handsome Collection. Het overzetten kan alleen binnen dezelfde 'familie', dus van PlayStation naar Xbox gaat niet werken. Gearbox heeft een handig artikel over cross-save geschreven met daarin alle voorwaarden en voordelen.

Conclusie

Is Borderlands: The Handsome Collection de ultieme remake van een franchise voor de nieuwe generatie consoles? Nee. Zeker de port van The Pre-Sequel is wat minder sterk en het is jammer dat het eerste deel van Borderlands afwezig is. Is The Handsome Collection de moeite waard? Absoluut! Je krijgt echt bizar veel content voorgeschoteld, geweldige werelden om te verkennen en een avontuur vol coöperatief knallen, toffe loot om te verzamelen, pittige eindbazen en een fijne dosis humor.

Het overzetten van je progressie is een welkome optie om deze collectie ook interessant te maken voor spelers die al vele uren in de franchise hebben gestoken. En ben je nog onbekend met Borderlands 2? Dan hoef je hier helemaal niet lang over na te denken. Haal deze Collection, zeg de buitenwereld voor enkele weken vaarwel en doe ClapTrap de groeten van me!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten