Beste apps voor Nintendo Switch

Door: Wesley Akkerman | 15 februari 2022 17:56

Blog

De Nintendo Switch is natuurlijk een spelcomputer. Maar consoles zijn tegenwoordig meer dan alleen computers waar je games op speelt; dat weet ook Nintendo. Welke apps voor Nintendo Switch zijn de moeite waard? Wij presenteren er een paar aan je.

Je vindt de onderstaande apps allemaal in de Nintendo eShop terug. Staat er een app tussen die je tof vindt? Open de eShop op je Switch-spelcomputer en druk op de zoekbalk, vul de naam in en selecteer de app wanneer je tevoorschijn komt. Je vindt de apps in kwestie vervolgens op het thuisscherm. Even downloaden en daarna is 'ie te openen. 

YouTube

YouTube is een app en dienst die volledig in het teken staat van online video’s. Je vindt hier van alles terug: video’s met betrekking tot games, make-up, lifestyle, hobby’s, nieuws, achtergronden en wetenschap, om maar wat voorbeelden te geven. De app is volledig gratis te downloaden. Je kunt de video’s gratis bekijken. Heb je een Google-account en heb je een abonnement op YouTube? Log dan in om de video’s geheel zonder onderbrekende advertenties te bekijken.

Nintendo 64 (en meer)

We nemen de applicatie voor het spelen van Nintendo 64-games nu even als voorbeeld, aangezien je ook apps kunt downloaden voor het spelen van games die oorspronkelijk uitkwamen op de SNES, Megadrive en NES. Je hebt hiervoor wel een abonnement nodig op Nintendo Switch Online, met een eventuele aanvulling. Daarover lees je alles op de website van Nintendo. Je kunt kiezen voor een persoonlijk abonnement, maar ook een abonnement voor een gezin (of groep vrienden).

Pokémon Home

Speel je nog altijd Pokémon-games op de Nintendo Switch? Dan kun je niet zonder Pokémon Home. Dit is een beheerapplicatie voor al je digitale beesten. Je kunt zelfs – met een beetje moeite – pokémon uit de Game Boy Advance-games Ruby, Sapphire en Emerald (en alle games erna) overzetten naar recente uitgebrachte titels. Let wel op, want ook hier is een abonnement aan verbonden. Zo betaal je per jaar 16 euro om toegang te krijgen tot je persoonlijke verzameling.

Twitch

Twitch is een online streamingdienst die geheel in het teken staat van livestreamen. Verschillende mensen laten zien wat ze thuis – of op kantoor of een redactie – allemaal uitsproken. Ook hier varieert het aanbod enorm. Zo kun je gamers volgen terwijl ze een complete game uitspelen, maar kom je ook mensen tegen die lekker willen kletsen, make-up tutorials geven of een podcast opnemen. De basis ligt echter bij het streamen van videogames.

InkyPen

Ben je meer into comics? Ook dat is geen probleem op de Nintendo Switch. InkyPen biedt toegang tot een groot aanbod van allerlei soorten stripboeken: van grote namen tot indies en webcomics, waaronder Hellboy (Dark Horse), Robotech (Titan), Transformers and Judge Dredd (IDW), Sarah's Scribbles (Andrews McMeel Universal) en nog veel meer. Met een abonnement op deze dienst, lees je net zoveel comics totdat je er bij neervalt. 

Meer informatie over de Nintendo Switch modellen. Lees meer op Power Unlimited.

0 Reactie(s) op: Beste apps voor Nintendo Switch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.