De 5 beste Snake-games voor Android

Door: Randolf Bouwma | 31 maart 2017 14:08

Review

De Nokia 3310 keert terug en het eerste wat iedereen wil weten is: kun je er Snake op spelen? Ja, dat kan. Maar daarvoor hoef je geen nieuwe telefoon aan te schaffen, want soortgelijke spelletjes vind je ook gewoon in de Play Store. Als je op zoek bent naar Snake voor Android, moet je deze 5 apps zeker eens proberen.

Snake '97

Wat ons betreft de beste manier om Snake op hedendaagse telefoons (afgezien van de reboot van de Nokia 3310 natuurlijk) te spelen. Snake '97 (zie bovenstaande afbeelding) is Snake zoals je van Snake gewend bent, zonder poespas. Gratis, zonder reclame, geen speciale machtigingen vereist.

Weet je nog hoe het moet? Door de bolletjes op te eten, wordt je slang telkens langer. Pas op dat je jezelf en de muren niet raakt, want dan is het uit met de pret en mag je van voren af aan beginnen. Het aardige aan Snake '97 is dat het beeld omringd wordt door skins van klassieke telefoons, waaronder de oude Nokia 3310.

Download Snake '97 in de Play Store

Snake Rewind

Snake Rewind is van dezelfde maker als het originele Snake.

Het belangrijkste wapenfeit van Snake Rewind is dat deze app is ontworpen door de oorspronkelijke ontwikkelaar van Snake, Taneli Armanto. Naast dat het er grafisch allemaal wat hedendaagser uitziet, heeft de gameplay ook wat meer vlees aan de botten.

Je ontgrendelt nieuwe levels door missies te halen en er zijn ook allerlei power-ups te vinden, die het leven van je slang wat makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan een magneet die stukjes fruit naar je toe trekt, zodat je jezelf niet in allerlei lastige bochten hoeft te wringen.

Als je een foutje maakt, kun je weer een stukje terugspoelen. Vandaar de naam Snake Rewind. Is dat niet een beetje valsspelen? Ja, absoluut. Maar dat mag je lekker zelf weten!

Download Snake Rewind in de Play Store

Slither.io

Gezellig samen Snaken!

In Slither.io (overigens ook in de browser speelbaar) ben je in tegenstelling tot de meeste Snake-games niet gebonden aan slechts vier richtingen, je kunt alle kanten op die je wilt en er zijn ook geen muren om tegenaan te botsen. Dat klinkt niet bijzonder uitdagend, totdat je je bedenkt dat er ook een boel andere spelers aan het rond glijden zijn.

Multiplayer-snake dus, en het is de bedoeling om de langste van allemaal te worden. Zodra je tegen iemand anders opbotst, is het over en uit. Je kunt elkaar dus lekker dwars zitten. Heb je geen internetverbinding, dan speel je gewoon tegen computerbestuurde tegenstanders.

Download Slither.io in de Play Store.

Flow Free

Flow Free is de abstracte, verre neef van Snake.

Flow Free is een verre neef van Snake. In deze puzzelgame ligt het tempo een stuk lager. Het is de bedoeling om alle gekleurde bollen in een level met elkaar te verbinden en je mag daar zo lang over doen als je zelf wil.

Daarbij mogen de lijnen elkaar niet kruisen en je mag ook je eigen 'staart' niet aanraken. Zo lijkt Flow Free toch meer op Snake dan je zou denken. Honderden levels staan je te wachten, van heel simpel tot bijzonder lastig. Wat ons betreft een van de beste puzzelgames in de Play Store.

Download Flow Free in de Play Store.

Snake in a Maze

Snake meets Pac-Man.

Snake in a Maze laat zich het beste omschrijven als Snake meets Pac-Man. Want net zoals bij Pac-Man is het de bedoeling om alle gele bolletjes in een doolhof op te eten. Het lastige is dat de slang daardoor telkens langer wordt en je dus telkens minder ruimte over hebt om te bewegen. Wil je het einde halen, dan moet je goed vooruit plannen. Een grappige twist op het bekende concept, hoewel het geen originaliteitsprijzen wint.

Download Snake in a Maze in de Play Store.

0 Reactie(s) op: De 5 beste Snake-games voor Android

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.