Disney Infinity 3.0 Edition

Door: gamersnet | 11 juli 2012 15:54

Games

PS4 PREVIEW - Voor de afgelopen E3 had de Eindbaas van deze mooie site één keer Disney Infinity aangeraakt. Het was bij mijn nichtjes thuis dat ik aan de slag mocht met de prinsessen van Frozen. Zelden heb ik zo’n oppervlakkige game gespeeld als de eerste Disney Infinity. Echter, Disney heeft Star Wars gekocht en er gaan nu ook poppetjes van mijn favoriete franchise verschijnen in de wereld van Infinity. Reden genoeg om mijn eerste ervaringen weg te spoelen en het nogmaals te proberen.

Jong betekent niet dom!

De eerste zekerheid bij de introductie van Star Wars binnen Disney Infinity is het volgende: we gaan heel hard moeten sparen de komende tijd. Het is bijna ongelooflijk met hoeveel poppetjes Disney Infinity 3.0 gelanceerd gaat worden. Eigenlijk zijn alle bekende figuren uit de films en de animatieseries aanwezig. Van Obi-Wan Kenobi tot Yoda, van Dart Maul tot Ashoka Tano, in totaal zijn 15 karakters beschikbaar vanaf de lancering. Mensen die de basisgame aanschaffen zullen hun figuren in vier gebieden kunnen besturen. Hoth, Yavin 4, Tatooine en een indoor gebied. Persoonlijk mocht ik aan de slag op Hoth.

[video poster=http://movies2.gamersnet.nl//movies/2014/disney_infinity_20_marvel_super_heroes/disney_infinity_30_edition_video_preview_e3_hd720p.jpg controls]http://movies2.gamersnet.nl//movies/2014/disney_infinity_20_marvel_super_heroes/disney_infinity_30_edition_video_preview_e3_hd720p.mp4[/video]

Nu is mijn ervaring met Disney Infinity tot nu toe erg slecht. Mijn lieve nichtjes hebben de basisgame met Frozen en dat spel slaat de plank volledig mis. Je kunt zeuren op de LEGO-games wat je wilt en veel kritiek is terecht, maar die games nemen de gamer wél serieus. Disney Infinity deed dat met Frozen niet, want hoewel de game duidelijk bedoeld is voor kinderen, zijn kiddo's niet dom en vaak beter in games dan we denken. Games voor kinderen moeten qua gewelddadigheid aangepast worden, maar niet dom worden gemaakt. Bij Star Wars lijkt dat gelukkig niet te gebeuren.

AT-AT!

Dat ik aan de slag mocht op Hoth is grappig, want een aantal uren voor mijn speelsessie met Disney Infinity 3.0 heb ik me bijzonder vermaakt met het Hoth-level in Star Wars Battlefront. Hoewel Infinity nog niet in de schaduw mag staan van Battlefront, viel het Hoth-level me totaal niet tegen. Het is groot, AT-AT Walkers lopen rond, Tie Fighters strijden tegen Snowspeeders en het ziet er verdomd mooi uit! Mij bevalt de Disney-stijl van de Star Wars-karakters enorm, want het is een mooie mix tussen toegankelijk en stoer.

De gameplay zelf is een beetje zoals we dat kennen uit de LEGO-games. Met Yoda mocht ik AT-AT Walkers vernietigen. Eerst dien je de beschermende laag op de vier poten te vernietigen met je lightsaber. Onder die schilden zijn platformpjes te vinden en via die platformpjes moet je naar boven klimmen op de bewegende machine. Het was redelijk uitdagend om de top te bereiken en een knop om te zetten, waarna de AT-AT omviel.

[video poster=http://movies2.gamersnet.nl//movies/2014/disney_infinity_20_marvel_super_heroes/disney_infinity_30_edition_e3_2015_trailer_hd720p.jpg controls]http://movies2.gamersnet.nl//movies/2014/disney_infinity_20_marvel_super_heroes/disney_infinity_30_edition_e3_2015_trailer_hd720p.mp4[/video]

Een volgende AT-AT moesten we vernietigen op de Episode 5-manier, namelijk met een Snowspeeder met harpoen. Ook dit werkt goed en laat zien hoe groot het level is. Wel gebeurt er buiten de missiedoelen veel te weinig op het grote veld. Af en toe komt er een vijand op je af en hier en daar zie je een TIE Fighter vliegen, maar dat mag wat mij betreft wel wat meer.

Voorlopige conclusie

Toch is mijn eerste kennismaking met Disney Infinity 3.0 geen slechte! De game lijkt de gamer wat serieuzer te nemen met grotere uitdagingen op Hoth. Echter, een game als Infinity draait natuurlijk vooral om één ding het verzamelen van vette poppetjes! Dat zit met Star Wars wel snor. Ik ben groot fan van de Disney-versies van de SW-karakters en ze krijgen dan ook alle vijftien een mooi plekje in mijn vitrinekast. En dat ik dan af en toe een spelletje ermee mag spelen, is alleen maar mooi meegenomen.

0 Reactie(s) op: Disney Infinity 3.0 Edition

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.