Project Morpheus: Dit is gamen met de VR-bril voor PlayStation

Door: gamersnet | 22 juni 2015 10:17

Hands-on

Het is de nieuwste hype binnen de game-industrie: virtual reality. Met een gigantische bril op je snufferd beland je letterlijk in de game en dankzij beweginssensoren kun je bovendien om je heen kijken, waardoor je het gevoel hebt alsof je zelf in de spelwereld staat. Ook PlayStation krijgt zijn eigen VR-bril: Project Morpheus. Op de E3 mochten wij dit apparaat uittesten.

EVE: Valkyrie

CCP Games, bekend van Eve Online en Dust 514, blijft doen waar het het beste in is: games maken die zich afspelen in de ruimte. Ook EVE: Valkyrie neemt ons dus mee naar het sterrenstelsel en plaatst je in de schoenen van een piloot. Je krijgt de controle over een high-tech ruimteschip en moet daarmee proberen om zoveel mogelijk vijanden uit te schakelen. De besturing is simpel: met de rechtertrigger vuur je jouw machinegeweer af, de linkertrigger gebruik je om automatische raketten te lanceren. Laat je hier echter niet door bedriegen, want EVE: Valkyrie is duidelijk een game die makkelijk op te pikken, maar lastig te masteren is.

The Playroom VR

Gelijktijdig met de PlayStation 4 verscheen de PlayStation Camera en om deze gadget te promoten kwam Sony met The Playroom, een grappige verzameling minigames die vooral gericht was op families en dronken vriendengroepen. Nu herhaalt het bedrijf dit trucje voor Project Morpheus met The Playroom VR en dat is absoluut geen straf, want deze minigame-verzameling is hilarisch.

In de minigame die wij speelden kruipt de speler met de VR-bril in de huid van een gigantisch, cartoonesk monster. Vervolgens moeten maximaal vier anderen, die kijken naar het tv-scherm en de DualShock 4-controller gebruiken, dit monster bekogelen met allerhande objecten die op de spelwereld vallen. De Morpheus-speler kan deze vervolgens ontwijken door met zijn hoofd te bewegen en dat zorgt voor situaties die even belachelijk als hilarisch zijn. Eens je je over de schaamte heenzet, heb je met The Playroom VR een fantastische verzameling minigames die leuk is voor de hele familie.

Kitchen

Kitchen geen volledige game die straks tegen betaling te downloaden is. Het gaat hier namelijk om een zogenaamde tech demo, een kort spelletje dat speciaal gecreëerd is om de potentie van Project Morpheus te tonen. Dat de demo in vijf minuten al wist te overtuigen, zegt wel genoeg.

In Kitchen ben je vastgebonden aan een stoel en zit je in een vochtige, donkere kelder. Voor je ligt een man op de grond. Net wanneer je je afvraagt of hij dood is, zie je hem langzaam opstaan. Vervolgens start zijn poging om jou te bevrijden, maar deze wordt al snel ruw verstoord wanneer een angstaanjagende, bebloede vrouw achter hem opdoemt. Wat volgt is een aaneenschakeling van mesgevechten, afgehakte hoofden en flink wat jumpscares, die tonen hoeveel virtual reality kan bijdragen aan het horrorgenre. De ontwikkelaar heeft al beloofd dat het bij de release van Project Morpheus met een soortgelijke, volledige horrorgame op de proppen komt, dus wij hopen dat de Morpheus straks geleverd gaat worden met een set schone HEMA-onderbroeken.

Bovenstaande E3-games zijn slechts een greep uit de spellen die straks verschijnen voor Project Morpheus. Houd GamersNET de komende maanden goed in de gaten voor onthullingen van nog meer VR-games!

0 Reactie(s) op: Project Morpheus: Dit is gamen met de VR-bril voor PlayStation

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.