Fortnite: Download en installeer 'm op je Android-smartphone

Door: Daan Doedens | 12 oktober 2018 09:50

fortnite
How To

Fortnite Battle Royale is eindelijk beschikbaar voor Android-smartphones, en nu hij niet meer exclusief voor telefoons Samsung is, kun je hem op elke Android-smartphone downloaden. Fortnite Battle Royale spelen? Zo doe je dat!

Fortnite is immens populair. De game is te spelen op pc, Mac, PlayStation 4, Xbox One en iOS, maar een Android-versie was er nog niet echt. Tot nu. Het was een tijdje een exclusive voor de Samsung Galaxy-telefoons, maar nu kan iedereen met een (beetje een nieuw) Android-smartphone de game spelen.

Fortnite downloaden voor Android

Tot vandaag moesten bezitters van alle andere smartphones dan een Samsung Galaxy of iPhone flink wat stappen ondernemen om Fortinte te kunnen spelen. Voor iOS was de game al veel langer beschikbaar, en de afgelopen maand konden Galaxy-gebruikers er al mee aan de slag. Maar nu hoef je niet meer te wachten.

Op de website van Epic Games, de ontwikkelaar van Fortnite Battle Royale, staat een link waarmee iedereen de game kan downloaden. Het is officieel nog een bèta-versie, maar aangezien de game voor praktisch elk ander platform al langer bestaat en ook al een dikke maand op Galaxy's en een select groepje andere Androids draait, zul je daar weinig van merken. Nu staat niets je meer in de weg voor een robbertje vechten in de populairste gratis game van dit moment.

Fortnite

Wat is Fortnite Battle Royale?

Heb je de hype rond Fortnite gemist? Geen zorgen, we leggen het graag nog een keer uit. Fortnite is een zogenaamde Battle Royale-game. Dat genre is vooral bekend geworden door de film The Hunger Games en zijn vervolgen, waarin een groep mensen tegen elkaar moet vechten in een afgebakend, steeds kleiner wordend gebied, en de laatste overgeblevene is de winnaar.

Fortnite werkt ook met dat principe: jij en 99 anderen worden gedropt op de map, en moeten zo snel mogelijk een fort bouwen en wapens zien te vinden. De potjes zijn snel, de grafische stijl is fantastisch en het genre is vrij nieuw in games, wat van Fortnite een absolute knaller maakt.

Klaar om al je vrienden en onbekenden te verlaan in Fortnite Battle Royale? Onze collega's van Power Unlimited hebben de zes beste Fortnite-tips voor je op een rij gezet. En wist je dat je in Fortnite crossplay kunt spelen met alle andere platformen, zoals pc, Mac, Xbox en PlayStation? In dit artikel op Gamer.nl leggen we uit hoe je crossplay tussen de verschillende apparaten activeert.

0 Reactie(s) op: Fortnite: Download en installeer 'm op je Android-smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.