Halo 5 en andere Xbox One-games speelbaar op Oculus Rift via 'virtual cinema'

Door: gamersnet | 13 juni 2012 16:53

Games

XBOX ONE - De Oculus Rift wordt niet alleen geleverd met een Xbox One-controller, het is tevens mogelijk om Xbox One-games te spelen met deze virtual reality-headset. Om dit te bewerkstelligen moet je de Oculus aansluiten op je Windows 10-computer en je Xbox One-games streamen naar deze pc. Inderdaad: het is nogal een omweg, maar dan kun je jouw Xbox One-games wel ervaren in virtual reality. Ook games die niet gebouwd zijn voor virtual reality (zoals Forza Horizon 2 en Halo 5: Guardians) ondersteunen deze functie, maar niet zoals je waarschijnlijk zou hopen. De games worden namelijk gestreamd als een virtuele bioscoop, zoals Microsoft het zelf omschrijft. Dit houdt in dat je met de Oculus Rift belandt in een virtuele woonkamer, met daarin een 3D-beeld van de 2D-game. Je ervaart het spel dus in 3D, maar als je om je heen kijkt zie je enkel je virtuele meubels. Wil jij Halo 5 op deze manier ervaren, of ga je gewoon voor de 2D-ervaring? Laat het ons weten in de reacties!

XBOX ONE - De Oculus Rift wordt niet alleen geleverd met een Xbox One-controller, het is tevens mogelijk om Xbox One-games te spelen met deze virtual reality-headset. Om dit te bewerkstelligen moet je de Oculus aansluiten op je Windows 10-computer en je Xbox One-games streamen naar deze pc.

Inderdaad: het is nogal een omweg, maar dan kun je jouw Xbox One-games wel ervaren in virtual reality. Ook games die niet gebouwd zijn voor virtual reality (zoals Forza Horizon 2 en Halo 5: Guardians) ondersteunen deze functie, maar niet zoals je waarschijnlijk zou hopen.

De games worden namelijk gestreamd als een virtuele bioscoop, zoals Microsoft het zelf omschrijft. Dit houdt in dat je met de Oculus Rift belandt in een virtuele woonkamer, met daarin een 3D-beeld van de 2D-game. Je ervaart het spel dus in 3D, maar als je om je heen kijkt zie je enkel je virtuele meubels.

Wil jij Halo 5 op deze manier ervaren, of ga je gewoon voor de 2D-ervaring? Laat het ons weten in de reacties!

0 Reactie(s) op: Halo 5 en andere Xbox One-games speelbaar op Oculus Rift via 'virtual cinema'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.