Halo-serie goed voor 65 miljoen verkochte exemplaren

Door: gamersnet | 15 juli 2012 12:46

Games

XBOX ONE - De Halo-serie is al jarenlang het paradepaardje van Microsoft. De serie, die in 2001 debuteerde met Halo: Combat Evolved, is inmiddels niet meer weg te denken uit elke zichzelf respecterende gamecollectie, en dat is te merken in de verkoopcijfers. Onlangs liet Microsoft namelijk weten dat de serie wereldwijd maar liefst 65 miljoen keer verkocht is, waar dit in oktober 2014 nog 60 miljoen was. Concrete cijfers over welke games uit de serie het beste verkopen zijn niet te vinden, maar The Master Chief Collection, die eind vorig jaar verscheen, heeft zeker bijgedragen aan deze goede verkoopcijfers aangezien de game vaak bij aanschaf van een Xbox One zit inbegrepen. In oktober gaat de serie verder met Halo 5: Guardians, en dat zal niet het laatste deel zijn, want volgens Xbox-baas Bonnie Ross zijn er nog honderden niet vertelde verhalen uit het Halo-universum. Heeft de serie zijn beste tijd achter de rug, of kunnen jullie niet wachten vaker de strijd aan te binden met The Covenant?

XBOX ONE - De Halo-serie is al jarenlang het paradepaardje van Microsoft. De serie, die in 2001 debuteerde met Halo: Combat Evolved, is inmiddels niet meer weg te denken uit elke zichzelf respecterende gamecollectie, en dat is te merken in de verkoopcijfers. Onlangs liet Microsoft namelijk weten dat de serie wereldwijd maar liefst 65 miljoen keer verkocht is, waar dit in oktober 2014 nog 60 miljoen was.

Concrete cijfers over welke games uit de serie het beste verkopen zijn niet te vinden, maar The Master Chief Collection, die eind vorig jaar verscheen, heeft zeker bijgedragen aan deze goede verkoopcijfers aangezien de game vaak bij aanschaf van een Xbox One zit inbegrepen.

In oktober gaat de serie verder met Halo 5: Guardians, en dat zal niet het laatste deel zijn, want volgens Xbox-baas Bonnie Ross zijn er nog honderden niet vertelde verhalen uit het Halo-universum.

[video poster=http://movies2.gamersnet.nl//movies/2013/halo_5/halo_5_e3_trailer_hd720p.jpg controls]http://movies2.gamersnet.nl//movies/2013/halo_5/halo_5_e3_trailer_hd720p.mp4[/video]

Heeft de serie zijn beste tijd achter de rug, of kunnen jullie niet wachten vaker de strijd aan te binden met The Covenant?

0 Reactie(s) op: Halo-serie goed voor 65 miljoen verkochte exemplaren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.